Семейство

Фотоизложба срещу домашното насилие

29.11.2007г. / 10 32ч.
Аз жената
Фотоизложба срещу домашното насилие

Фотоизложбата "Стоп на домашното насилие спрямо жените" на Сандро Велтан ще бъде открита в Народната библиотека тази вечер от 19:00 часа в рамките на Регионалната среща "Парламентите в борба с домашното насилие срещу жени". Организатори са Народното събрание (НС) на България и Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

"Да сложим край на мълчанието относно домашното насилие" е мотото на експозицията, която ще открие Даринка Станчева - депутат в 40-ото НС и в ПАСЕ. Снимките показват "невидимото" - насилието, скрито в интимността на дома и премълчаното страдание. Фотографът Сандро Велтан хвърля светлина върху различните гледни точки - на парламентаристите, на представителите на местните и регионалните власти и на неправителствените организации и най-вече гледната точка на самите жертви, чиято защита е в основата на тази инициатива.

Хиляди жени се сблъскват всекидневно с актове на физическо, сексуално и психологическо насилие на всички нива на обществото в 47-те страни членки на Съвета на Европа. Основна цел на съвета е защитата на правата на човека. Домашното насилие над жени подкопава основните ценности, върху които се гради организацията, отбелязват инициаторите. Според тях предотвратяването на домашното насилие срещу жени засяга всички нас и ние трябва да сложим край на мълчанието.

Коментирай