Семейство

Децата ни казват, че имаме насилието за добродетел

10.06.2008г. / 11 58ч.
Аз жената
Децата ни казват, че имаме насилието за добродетел

7% от случаите на насилие над деца стават в училище, а 70 на сто – в семейството, заяви заместник-министърът на образованието Мукаддес Налбант. Според нея училището трябва да се ангажира със свободното време на учениците, като просветното министерство планира допълнителни средства за финансиране на извънкласните дейности.

Вицепрезидент на КНСБ Иван Кокалов посочи изследване, направено между ученици от Стара Загора, според което 50% от учениците на възраст от 14 до 17 години смятат насилието за източник на материално благополучие, а 22 на сто приемат насилието за източник на самоуважение. Информацията е на dariknews.bg.

Ние от “Аз жената” бихме казали, че това е абсолютно закономерно и естествено, защото децата се учат от възрастните. Едва ли е било необходимо да се интервюират и изследват децата, достатъчно е било политиците и прочее хора публични да погледнат себе си. Децата са едно огледало за възрастните, и ако сме го докарали дотам, че да не можем да се осъзнаем какви сме и какви примери даваме на децата си, лошо ни се пише.

А за извънкласното време на учениците трябва да се мисли, но след като се премисли и осмисли класното такова.

За по-ефективна защита срещу домашното насилие
Заедно срещу насилието
На какво ще научат децата ни?
Възпитанието на децата и медиите

Коментирай
Свободно време