Здраве и красота

Колко да търпим болката?

27.06.2008г. / 10 11ч.
Аз жената
Колко да търпим болката?

Този жизненоважен механизъм може да се превърне в разрушаващ живота ни фактор.

\n

Болката е алармената система на тялото, която предупреждава, че нещо в него не е както трябва. В този смисъл, болката е жизненоважен механизъм, приятел, който ни предпазва от по-нататъшно нараняване и ни съобщава да вземем мерки. Но болката, също така, е враг. Тя въздейства емоционално и е в състояние да блокира и провали различни аспекти от живота ни – изпълнението на професионалните ни задачи, отношенията с партньора, децата, приятелите, колегите.

\n

Всеки от нас по различен начин понася болката – затова и специалистите я наричат субективна. Някои стоически търпят дори интензивната болка, а други не могат да понесат и най-незначителните й прояви.

\n

Чувството за болка е познато на всеки човек, а от медицинска гледна точка съществува цяла отделна наука за болката – алгология, която търси отговорите на въпроси като:

  • Трябва ли да се търпи болката?
  • Ако да, до каква степен?
  • Как да се борим с нея?

\n

Ясно е, че болката е необходима. Но ако тя е твърде силна или продължителна, структурата на нервната система се “преустройва” и болката започва “да живее собствен, отделен живот”. Такава болка не трябва да се търпи. Тя е агресивен и разрушаващ фактор, с който трябва незабавно да започнем да се борим.

\n

Новият лекарствен продукт Диалгин представлява едно иновационно решение и съвременна алтернатива за бързо премахване на болката.

\n

Разтворимата формула на продукта съкращава значително времето за настъпване на ефекта на лекарственото вещество, в сравнение с обикновената таблетна форма. Прахчетата, за разлика от ампулите, до които много хора прибягват при нетърпима болка и висока телесна температура, имат приятен вкус на ягода.

\n

Диалгин се използва при главоболие, мигрена, зъбобол, ставни и мускулни болки; посттравматична и постоперативна болка, болки при бъбречни и жлъчни колики; болка при онкологични заболявания.
Продуктът се прилага и за понижаване на живото-застрашаваща висока телесна температура.
Употребява се като съдържанието на едно саше се разтваря в чаша с вода и се изпива.

\n

Продуктът се предлага в 2 дозировки – от 500 мг (като таблетките) и от 1000 мг (като ампулите).

\n

И двете форми на Диалгин (от 500 мг и от 1000 мг) могат да се закупят без рецепта от всяка аптека в страната, при това – на достъпна цена.
www.dialgin.zdrave.bg

Коментирай