За дома

Лято на балкона

09.07.2008г. / 09 33ч.
Вергиния Генова
Лято на балкона

Всички с нетърпение чакаме лятната си отпуска – за едни по-кратка, за други по-дълга. Но какво да правим междувременно у дома, за да отдъхнем и да си починем?

И какво да правят онези, които не могат да избягат дори за седмица някъде надалеч? Остава ни да помислим как да префасонираме дома си, какво кътче да си направим, че да забравим жегите, суетата и проблемите.

Оказва се, че това може да стане много бързо, лесно и евтино. Трябва само да имате балкон – колкото по-нависоко и надалеч от градската шумотевица и прахоляк, толкова по-добре.

Украсете го така все едно сте в четиризвезден СПА. Най-лесно е с изкуствена зелена трева, няколко кръгли бели камъка, палми и разбира се шезлонг и малка масичка.

Колкото повече цветя и зеленина има наоколо, толкова по-успешно може да забравите, че се намирате в града. Ако прецените и имате достатъчно пространство може да си сложите плажен чадър, мини бар или каквото сметнете, че ще ви е необходимо или приятно да е наоколо.

Това е най-малкото, което може да направите, за да се откъснете поне за няколко часа от градската шумотевица и да се усамотите.

Остава само да затворите очи и да си пофантазирате с чаша студен коктейл в ръка.

* * *

Романтични лампи от хартия

Коментирай