За дома

Идеи за подредба на дигитални снимки

28.07.2008г. / 14 00ч.
Аз жената
Идеи за подредба на дигитални снимки

Идва сезонът на почивките, пътуванията, сватбите... все събития, които не минават без куп снимки за спомен. Често обаче набързо прехвърляме снимките от препълнения фотоапарат на компютъра, защото ни трябва свободно място за нови фотографии. Като ги изсипваме така на килограм, после е трудно да намерим точно определена снимка, или пък има проблем с компютъра и всички ценни моменти са изтрити. Ето няколко идеи как да организираме и запазим дигиталните си спомени:

1. Съхранявайте на отделен хард диск – вместо да запазваме снимките си в паметта на компютъра (заема много място), е по-добре да купим външен хард диск, на който да съхраняваме цялата си фотоколекция. Така пестим място и сме сигурни, че снимките няма да изчезнат.

2. Дайте имена на снимките – вместо да „изсипвате“ всичките си снимки в една папка, по-добре отделете малко време, за да ги прегледате и да изберете най-добрите, които си струва да запазите.

3. Сложете подходящи имена на папките – създайте папки за всяко събитие, което снимате. Отбележете какво е събитието и напишете датата. Ако правите случайни снимки, създайте папки по сезони (например Лято 2011).

4. Редовно изпразвайте картата памет на фотоапарата – като редовно сваляте снимките от фотоапарата на компютъра, ще знаете, че паметта няма да свърши точно, когато искате да запечатате момент от семейно събиране или парти. Опитайте се да го правите веднъж в месеца и след всяко важно събитие, което сте снимали.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
svetla70n ( преди 11 години )
Програмата Picasa е много добра за тази цел !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Силвия ( преди 11 години )
Здравейте,Аз използвам програмата на google-Picasa.С нея ми е много лесно и бързо.Задавм и автоматично да ми подреда снимките в папки по дати.Ако желая си кръщавам албумите отделно.Много е лесно!И си ги пренасям снимките от компютъра на отделен хард диск,както е предложено в статията!Хубаво и усмихнато лято от мен!:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар