Здраве и красота

Развалените зъби водят до инфаркт

23.10.2008г. / 10 20ч.
Аз жената
Развалените зъби водят до инфаркт

Стряскащи са резултатите от изследванията на учени от дружеството по обща микробиология в Дъблин, че липсата на зъбна хигиена може да доведе до сериозни сърдечни проблеми.

Има хора, които редовно решават, че след купона нямат време да си мият зъбите, едно защото са толкова пияни, че няма как да се досетят за тази подробност или са толкова превъзбудени, че дори не се сещат, а пък след работа са прекалено уморени и т. н. Може да имаме толкова много причини да не си мием зъбите, но последствията са доста страшни.

Защото, според изследването, недостатъчната зъбна хигиена – развалените зъби и кървящите венци могат да причинят доста сериозни сърдечни проблеми.

Според проф. Хауард Дженкинс от Университета на Бристол дори да сме слаби, в добро здраве и с добри хранителни навици, то вероятността да си увредим сърдечно съдовата система се увеличава, ако не си мием редовно зъбите.

Нередовното миене на зъбите, най-често, води до кървене на венците, от там милиони бактерии проникват в организма и не само отслабват имунната ни система, но и директно атакуват кръвоносните съдове, залепват се във вътрешността им и това многократно увеличава риска от инфаркт.

А както казва д-р Стив Кериган: “Устата вероятно е най-мръсното място в човешкото тяло”.

* * *

Грижете се за зъбите и венците си
За здрави зъби и истинска свежест

Коментирай