Бременност

300 бебета повече с Институционално решение

01.12.2008г. / 12 22ч.
Аз жената
300 бебета повече с Институционално решение

Благодарение на вложените ни усилия в последните години в проекта "300 бебета повече", вече разработената "Национална програма за превенция" беше приета на заседание на Министерски Съвет на Р.България, като за начало кабинетът отпуска по всичките и разходни пера бюджетно финансиране от 22 милиона лева.
Az-Jenata.bg е организатор и основен двигател на инициативата “За 300 бебета повече” – дългосрочна информационна кампания за запознаване на бъдещите майки и цялото общество с проблема и начините за превенция на малформациите при новородените Spina Bifida, и с това да допринесем за 300 живи и здрави бебета повече годишно у нас.

Резултатът от усилията ни:
 
На заседание от (27.11.2008) кабинетът прие националната програма за 2009-2013 г.
 
Национална програма за диагностика, профилактика и контрол на лечението на наследствени болести, предразположения и вродени аномалии 2009-2013
 
Програмата вече се прилага в новосъздадената "Национална генетична лаборатория" в няколко големи български града.
 
С този факт, Инициативният Комитет "300 бебета повече" реално постига втората си основна цел - постигането на Институционално решение.
 
Благодарим на всички вас, които вложихте време, лични, професионални усилия и сърце в този проект!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Тони ( преди 11 години )
Може ли да ми кажете как да кандидатствам па тази програма за инвитро, защото аз от 18 години нямам деца, прави 4 неуспешни опита ИКСИ, КАЖЕТЕ МИ МОЛЯВИ АКО ЗНАЕТЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ И МЕ НАСОЧЕТЕ. БЛАГОДАРЯ ВИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар