Меню

Баница с коприва

3 април 2009 | 14:01 | Аз жената
Добави в любими
Кори за баница – 1 пакет 
Ориз – 150 г 
Булгур – 150 г 
Коприва – 700 г 
Извара – 1 ч. ч. 
Сирене – 1/2 ч. ч. 
Яйца – 3 бр. 
Олио – 1 к. ч. 
За заливката: 
Прясно мляко – 1 ч. ч. 
Яйца – 3 бр.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Плънката се приготвя от сварения ориз и булгур, ситно нарязаната коприва, сиренето, изварата и яйцата. В намазана с олио тава се подреждат една върху друга корите, като всяка се поръсва с олио. През 3-4 кори се поставя по малко от плънката. Най-отгоре баницата се поръсва с разтопеното масло. Пече се в загрята фурна на 180°C. Десетина минути преди да се извади от фурната, баницата се залива с млякото и яйцата.

* * *

Кекс със спанак (или лапад)

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай