Цветя

Изхвърляйте сухите букети – съветват флоротерапевтите

04.06.2009г. / 09 48ч.
Вергиния Генова
Изхвърляйте сухите букети – съветват флоротерапевтите

Колкото по-мил и по-скъп човек ни подари букет, толкова по-дълго бихме искали да запазим цветята. Представителите на най-модното направление на фитотерапията – флоротерапевтите обаче смятат, че е добре да изхвърляме изсъхналите букети, защото по този начин се освобождаваме от проблемите и негативната енергия, която по принцип цветята обират. Откъдето логично следва, че е доста по-удачно да подаряваме саксийни цветя.

Специалистите в тази интересна област съветват още, че ако имаме неразрешими душевни проблеми е добре да се обграждаме с възможно повече цветя и да се приближаваме максимално до природата, защото тя има силата да лекува и пречиства, както душата, така и тялото.

Терминът “флоротерапия” е използван за първи път от доктор Едуард Бах. Според него цветята акумулират положителна енергия в себе си, докато растат и след като бъдат откъснати те я освобождават и така насищат пространството с положителна енергия. Смята се, че цветовете на растенията успокояват сетивата. По същият начин въздействат и ароматите. Те поддържат защитните сили на организма и влияят изключително положително върху нервната система. По тази логика цветарите трябва да са най-големите оптимисти, благоразположени към всички и изключително добри хора. Лично на мен тази теория не ми се връзва, при условие че всички знаем, че цените на цветята на пазара са в пъти по-високи от реалните и търговците измислят всевъзможни начини, за да удължат живота на цветята и да реализират печалба. Но щом флоротерапевтите казват, не мога да споря с тях.

Друго тяхно твърдение е, че според състоянието на саксийните цветя можете да разберете и емоционалното състояние на стопанина. В това не се и съмнявам. Ако стопанинът е претрупан с проблеми и не може дъх да си поеме от задачи е много вероятно цветята му постоянно да страдат от недостиг на вода, светлина и всякакви грижи.

* * *

Животворната сила на цветята и фън шуй

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
красимира ( преди 11 години )
Моето мнение по въпроса е: Скъпи хора вслушвайте се в съвета на специалистите. Не бъдете толкова негативно настроени както мненинето по горе в статията. Хората затова са учили за да дават правилни съвети в тяхната сфера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време