Свободно време

“Обещания в смъртта” – Нора Робъртс

11.03.2010г. / 13 22ч.
Аз жената
“Обещания в смъртта” – Нора Робъртс

“Робъртс е сред най-добрите и световноизвестни писателки, които творят в наши дни.”
Уошингтън Поуст Бук Уърлд

През 1995 г. на книжния пазар се появява първата книга на никому неизвестната писателка Ди Джей Роб. Напрегнатият сюжет, динамичното действие, изпълнено с редица неочаквани обрати, и чаровната главна героиня лейтенант Ив Далас бързо печелят сърцата на любителите на качественото трилърово четиво. Освен това читателите са пленени от страстната връзка на Ив Далас и загадъчния милиардер Рурк. Те нямат търпение да прочетат следващото заглавие от поредицата, за да разберат как ще се развият отношенията между любимите им герои. И авторката на тези романи не ги разочарова. Във всяка следваща книга привлекателната лейтенант Далас разкрива поредния заплетен случай на жестоко убийство. А връзката й с любимия човек търпи обичайните житейски обрати – двамата изживяват прекрасни романтични моменти, но не липсват и разногласия.

Скоро всички започват да се досещат кой в действителност стои зад псевдонима Ди Джей Роб. Само една писателка може така майсторски да преплете любовни страсти с изумителен криминален сюжет. Неповторимата Нора Робъртс! Самата авторка и издателите й дълго време отказват да коментират коя всъщност е Ди Джей Роб. Официалното потвърждение, че Нора Робъртс пише книгите от сериятаВ смъртта”, е направено едва след издаването на дванадесетото заглавие и името й бива отпечатано на корицата.

Но най-важното е, че поредицата романи с главна героиня Ив Далас вече се е превърнала в тотален хит на световния книжен пазар. Отбелязан е безпрецедентен читателски интерес към бъдещите събития в живота не само на Ив и Рурк, но и на второстепенни герои като Пийбоди. Авторката получава купища писма с въпроси и препоръки как да развие сюжетната линия в следващите романи от серията.

Очевидно Нора Робъртс знае тайната на успеха и не спира да очарова многобройните си почитатели.

Всеки нейн роман се превръща в тотален хит на световния книжен пазар, а милионите й почитатели нямат търпение да прочетат поредното заглавие. Сега след огромния успех на “Родени в смъртта”, “Спомени в смъртта”, “Създадени в смъртта” и “Невинни в смъртта” и “Спасение в смъртта” почитателите на серията могат да се насладят и на следващата книга – “Обещания в смъртта”.

Действието в романа е динамично и напрегнато, а интригата се поддържа до самия край.
Лейтенант Далас е повикана на местопрестъпление, където с ужас установява, че жертвата е детектив Амарилис Колтрейн. Тя не само е работила в нюйоркската полиция, но и е имала романтична връзка с близкия приятел на Ив – медицинския експерт Морис. Далас поема случая, съзнавайки, че разрешаването му е от особено значение.
Първоначалният оглед сочи, че детектив Колтрейн е била нападната със собственото й оръжие и е познавала убиеца си. Това кара лейтенант Далас и партньорката й Пийбоди да проучат внимателно миналото на жертвата. Те откриват, че Колтрейн е знаела опасни тайни и смъртта й вероятно е свързана със събития от миналото на Ив Далас и съпруга й.
Неочаквано Ив получава пратка с оръжието, полицейската значка и документите на Амарилис Колтрейн, придружени със заплашително съобщение. Безмилостният убиец трябва да бъде заловен, преди да се добере до следващата си мишена – лейтенант Далас.

Отзиви за книгите на Нора Робъртс:

Когато най-авторитетните световни издания те оценят така... и най-големите критици стават твои почитатели!
“Робъртс е сред най-добрите и световноизвестни писателки, които творят в наши дни.”
Уошингтън Поуст Бук Уърлд

“Наистина неотразима! Всички обичат нейните книги!”
Роумънс Нюз Тудей

“Нора Робъртс е майстор художник, който рисува с думи. Героите и историите й са пълни със страст.”
Лос Анджелис Дейли Нюз

“Робъртс изгражда характери, които добиват реални измерения; докато четем за тях, те се превръщат в част от живота ни.”
Стейт

“Стилът на Нора Робъртс звучи съвременно и свежо...”
Къркъс Ривю

“Писателка, чиито книги ще ви пленят и ще ви забавляват!”
Ю Ес Ей Тудей

“Невероятен стил, прекрасни герои, чудесен диалог”.
Кофитаймроумън

Обем: 336 стр.
На книжния пазар от 26.02.2010 г.
Корична цена: 11,95 лв.

* * *

“Мъртви в Далас” – Шарлейн Харис
За една книга, за трюфелите и за ореховия кекс

Коментирай