Бременност

Правила за бременност без стрес и нерви

15.02.2012г. / 17 02ч.
Мария Дуковска
Правила за бременност без стрес и нерви

Бременността е един от най-важните и красиви периоди в живота на всяка жена. Но освен множество приятни емоции, понякога тя води и до стресови ситуации, които могат да навредят на вас и бебето.

Предлагаме ви няколко „златни“ правила, които ще ви помогнат да преживеете тези така важни 9 месеца, с по-малко нерви и стрес:

  • Не слушайте прекалено мнението на близки и роднини, особено майки, баби, които са отглеждали децата си в миналия век. Вслушвайте се в собствената си интуиция, нека тя ви води по нелекия път да бъдеш родител.
  • Избягвайте конфликтни ситуации. Това най-често се случва по време на семейни празници, когато някой „паметлив“ роднина започне спор за имот, стара делба или пък, не дай Боже, политика. Стойте далеч от тези разговори и ако трябва, дори излезте от стаята, с оправданието, че трябва да полегнете. Вие сте бременна и всичко около вас трябва да ви носи само приятни емоции.
  • Не се затормозявайте, ако не може да изберете идеалното бебешко легълце, количка или пък столче за хранене. Безкрайното обикаляне по магазините в търсене на оптимално най-доброто и финансово изгодно, е всъщност, колкото и важно, толкова и стресово. Не бързайте да купувате, ако не сте се спрели на конкретен продукт, но и не се тормозете. Има достатъчно време за всичко, важното е вие да сте спокойна.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай