Бременност

Защо бременните стават капризни и своенравни

Каква е причината за странните желания на бременните?

31.10.2012г. / 15 42ч.
Ивет Лолова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Дояжда ви се диня посред зима или маминото сладко от къпини в 3 часа посред нощ – спокойно, това са страничните ефекти на бременността.

Като прибавим и бабините деветини, че ако не угодиш на бременна жена, нещо лошо може да се случи – или да пометне или на бебето да излезе червено петънце-ягодка или друга издайническа форма – образ на неудовлеетвореното й желание. Друг мотив е, че детето може да стане злоядо.

Свързани статии

В ерата на интернет и он-лайн пазаруването едва ли има каприз, който да не може да бъде задоволен, стига да е във финансовите възможности на клетия й мъж. С няколко щракания по клавишите и специалната пратка ще бъде скоро у дома.

Мит ли са странните хранителни желания у бъдещите майки?

Единственото логическо обяснение, което дават специалистите е, че незадоволяването на странните хранителни желания на бременната жена може да доведат до лошо настроение и стрес. Отказът може да причини дори рев и нервничене. Всичко е въпрос на настройка на мисленето. И както ще ви кажат пък другия лагер на бабите – прост каприз.

Полезно е всякакъв род отвличане на вниманието или замяна с храна, възможно най-близка до желаната. Все пак, в известен смисъл бременната жена има право да иска да яде разнообразно – нали трябва да доставя необходимите витамини минерали и всичко най-добро за пълноценното развитие на бебето. А татковците да потърпят – 9 месеца е много кратко време, в което жена им има пълното право да я поглезят.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
А така ( преди 11 години )
А мъжът да му мисли в този случай:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар