Бременност

Време е за бебе – 4 фактора, с които да се съобразим

Когато имате любов в излишък, време е да забременеете

30.01.2013г. / 16 37ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Как да разберем, че ни е дошло времето за бебе? Когато любовта е толкова много, че не се побира в двама души. Раждането на дете е много важна крачка в живота заедно с избирането на професия, мъж и дом. Ето още 4 фактора, с които да се съобразим преди да забременеем:

Свързани статии

Желание

Наистина ли искате да станете майка? Сънувате бебета, заглеждате се по бременни жени и майки с колички. Игнорирайте досадните набези на свекървата и на майка ви, че искат вече да гледат внуци. Запитайте се вие какво искате?

Здраве

Докато сме млади, сме по-здрави. Направете си профилактичен медицински преглед, преди да решите да забременявате. Особено ако кракът ви не е стъпвал дълго време при гинеколог.

Ще можете ли да съвместите бебе и работа или бебе и учене? Коя стрелка показва биологичният ви часовник? Не забравяйте, че и яйцеклетките ви са преброени.

Пари

Преди да си направите бебе, трябва да имате минимална финансова сигурност – малко пари настрани, сериозна и доходна работа. Трудно се гледа дете в нищета. Помислете и по въпроса за жилище – имате ли достатъчно място, планирате ли да си купите нов дом?

Ето още няколко мотива, които лесно ще наклонят везните към „за“:

  • Сестра ви, най-добрата ви приятелка и съседката ви са родили наскоро и са ви обещали да ви дадат назаем слинг, бебешкото столче-люлка, коритото, пеещите играчки и всички омалели дрехи.
  • Детето ви ще си има подходяща детска компания.
  • Живеете до детска ясла/детска градина – какво по-удобно от това.
  • Майка ви/свекърва ви току-що са се пенсионирали от работата си на детски учителки и нямат търпение да продължат да работят с внуци.

При толкова много основателни мотиви, май скоро ще гушкате най-хубавото бебе!

Коментирай
Свободно време