Бременност

Куриоз в гинекологията – жена роди две двойки еднояйчни близнаци

Това се случва веднъж на 70 милиона

20.02.2013г. / 08 47ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жена от Тексас сама си направи най-хубавия подарък за Деня на Свети Валентин с раждането на две двойки еднояйчни близнаци в един и същи ден. Шансът да се случи подобно нещо е едно на 70 милиона, пише Dnes.bg, цитирайки Ройтерс.

Четирите момченца са се появили на бял свят със секцио в 31-ата седмица от бременността на майка им Треса Монталво, съобщават от Женската болница на Тексас в Хюстън.

Свързани статии

Треса и Мануел Монталво младши не са използвали никакви лекарства за плодовитост. Съпрузите се надявали единствено да дарят с братче или сестриче 2-годишния си син Мемфис.

Бременността беше планирана, но явно преуспяхме в резултата“, споделя 36-годишната майка.

В 10-ата седмица от бременността си Треса Монталво разбира, че очаква близнаци. При следващо посещение лекарят й съобщава, че е доловил трети сърдечен ритъм. По-късно семейство Монталво са информирани, че ще имат четири бебета – не четири близнаци, а две двойки еднояйчни близнаци. Шансът подобно нещо да се случи по естествен път е едно на 70 милиона. Двете двойки момчета споделят отделни плаценти в майчината утроба.

Ейс и Блейн са родени в 8 часа и 51 минути на 14 февруари с тегло съответно 1,64 килограма и 1,79 килограма. Братята им Кеш и Дилън се появяват на бял свят минута по-късно с тегло съответно 1,33 килограма и 1,53 килограма.

„Искахме едно дете, но бяхме благословени с четири“, казва Треса Монталво. Съпругът й Мануел допълва, че още не са приключили с бебетата, защото неговото желание е да се сдобият и с дъщеря.

Още интересни новини четете в Dnes.bg.

Коментирай