Бременност

Чаша вино при бременност – може

Според ново изследване малко вино по време на бременност не пречи на развитието на бебето

19.06.2013г. / 15 10ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Много често се говори по темата какво може и какво не по време на бременност. Разбира се, твърдият алкохол е недопустим, цигарите също и още много неща, и поради това много бременни жени се стряскат и от въпроса за чаша вино например. Едно от най-новите изследвания по темата показва убедително, че бременните жени нямат причина да се притесняват от чаша вино. Според проучването, проследило развитието на 10 000 деца до навършване на 7 годинки, чиито майки са си позволявали по време на бременността чаша вино на седмица, не се забелязват никакви дефицити в умственото или физическото им състояние.

Свързани статии

Един от авторите на изследването ,Ивон Кели, казва, че не може да се говори за риск за менталното здраве на децата, тъй като резултатите показват липса на каквито и да е негативни последици от поведението на майките. Разбира се, трябва да се уточни, че авторите на изследването не препоръчват на бременните жени да консумират алкохол, а по-скоро целят обективна оценка на дългогодишните разнопосочни мнения по темата.

По повод това изследване далеч не ви призоваваме да употребявате алкохол, но и не бива да се чувствате виновни, ако ви се случи да изпиете чаша хубаво вино на специален за вас или ваши близки повод. Стига да не злоупотребявате и да не консумирате често алкохол, по-различен от виното, нямате поводи да се притеснявате за здравето на бебето.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Men ( преди 10 години )
Ново?! Още преди 5 години лекарката ми беше казала, като спре да ми се гади, около 5тия месец, че може да пия по чаша вино или бира...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар