Бременност

Нетрадиционни начини да забременеете по-бързо

Когато нещата не се случват бързо, помислете за алтернативи

08.10.2013г. / 15 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Може би опитвате от дълго време да забременеете, но засега без успех. Знаете, че сте здрави и няма за какво да се притеснявате от медицинска гледна точка и все пак се чудите защо не става и не става. Зачеването понякога може да отнеме време, но има начини да опитате да ускорите процеса. Те са простички и лесни за изпълнение, така че нищо не ви пречи да пробвате.

Хапвайте малини

Според нови изследвания, при мъжете над 44 години, които редовно консумират храни, богати на витамин C съществува по-малка възможност за понижаване качеството на спермата в сравнение с господата, които не хапват малини, лимони и портокали например.

При дамите пък се забелязва, че ако редовно включват в режима си на хранене богати на антиоксиданти храни, сериозно намаляват риска от спонтанен аборт. А както знаем, богатите на витамин C храни са и източник на много антиоксиданти.

Витамин D

Познат е като слънчевият витамин. Освен това обаче, поддържането на добри нива в организма на жената е свързано и с балансиране на секс хормоните при дамите, а при господата пък спомага за увеличаване на броя на сперматозоидите.

На лунна светлина

Няма точно обяснение защо и как това действа, но не пречи да пробваме от изпитаните трикове на жените от Конго. Тамошната практика за зачеване е много проста – простират бельото си да съхне на лунна светлина, и то не каква да е, а при новолуние. Според тях това е напълно достатъчно, за да се забременее. Лесно е, нали?

Сок от грейпфрут

Стар, изпитан трик е сокът от грейпфрут. Много жени се кълнат в невероятната му сила да улесни зачеването и му присъждат главна роля в процеса по забременяването. Важно е обаче да пиете фреш от грейпфрут, а не купешки сок от магазина, тъй като той най-често е разреден концентрат, без много от естествените плодове вътре.

Фън шуй практики

Свързани статии

Нищо няма да ви навреди, а може само да ви е от полза да почерпите от китайския опит. Според редовно практикуващите фън шуй, най-важното когато се опитвате да заченете е да изчистите негативната енергия в дома си и да я замените с добронамерена, чиста, позитивна обстановка. Тълкуванието е следното: обстановката в дома ви се отразява във вашето тяло и ако тя е тягостна и неприятна, няма да е никак лесно да заченете бързо.

Яйчен лубрикант

Понякога при секс се налага използването на малко лубрикант, за да се овлажни достатъчно влагалището и да не е болезнено за жената. Вместо обаче да ползвате лубрикант от аптеката, изпитайте силата на яйчния белтък. Защо ли? Защото най-често фабрично произведените лубриканти имат потенциала да забавят спермата или да я увредят, а яйчният белтък е с такава консистенция, за да е полезен и няма абсолютно никакъв риск да навреди на качеството на спермата.

Коментирай