Бременност

Колко време е нормално да продължи сутрешното гадене?

Важно е да не се допуска обезводняване

25.11.2014г. / 12 22ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сутрешното гадене по време на бременността и по-точно в първите месеци от нея, е изключително неприятен период за повечето жени.

Това ужасно състояние, колкото и неприятно да е, се счита за нормално. Но колко време е допустимо да продължи?

Обикновено сутрешното гадене приключва към края на първите три месеца или между 12 и 14 седмица. Но за съжаление, не всички жени имат този късмет. При някои гаденето продължава по-дълго.

В някои редки случаи гаденето и световъртежът могат да продължат и през второто тримесечие, а за най-злощастните майки дори през третото!

Свързани статии

Нормално ли е гаденето да спре изведнъж?

Да, абсолютно нормално е да се случи до предния ден да сте имали всички позиви на сутрешно гадене и да се събудите една сутрин и да няма следа от него! Това е най-добрият вариант! Лошото е обаче, че щом гаденето е спряло не означава, че задължително няма да се появи в следващ момент.

Ако спре изненадващо, не се притеснявайте, че нещо се е случило с бебето ви. Това няма връзка с неговото здраве.

Отразява ли се гаденето на бебето?

Не. Естествено е да се притеснявате за здравето на бебето си, щом вие не се чувствате добре. Но няма никаква връзка между сутрешното гадене и здравето на бебето. Освен ако не повръщате постоянно и денем, и нощем, което може да доведе до обезводняване. Това вече би било сериозен проблем.

Коментирай