Бременност

Как да преодолеете летните жеги, ако сте бременна?

Горещините са истинско изпитание през бременността

01.06.2015г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Да бъдеш бременна през лятото в горещините си е истинско изпитание. Не че иначе бременността не е труден период от живота на една жена, но в летните жеги си е направо повече от неудобство.

Ще ви предложим някои решения, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре през лятото, докато сте бременни.

Памучни дрехи

Носенето на памучни дрехи или такива, направени от други естествени материали, като коприна, например, са задължителни. Те позволяват не само тялото ви да се чувства добре и свободно, но и позволяват потта ви да се отделя без проблем.

Това е важно, за да регулирате температурата на тялото с оглед избягване на прегряването.

Светлите цветове също са за предпочитане. Те поглъщат по-малко слънчева светлина от тъмните.

Носете шапка

Когато сте навън в летните жеги винаги носете шапка. Тя е допълнително охлаждащо средство и предпазва от вредните UV-лъчи. Слънцето е вредно и за очите, косата, кожата, затова шапката е полезна.

Вода

Да бъдете хидратирани по време на бременността е винаги добра идея, особено когато температурата навън е висока.

Уверете се, че приемате достатъчно течности. Помислете за добавяне на парче лимон и няколко листа мента. Можете да добавите любимия си плод към водата. Това ще насърчи желанието ви за прием на повече течности, ако не сте от любителите на чистата вода.

Взимайте хладни душове

Винаги, когато имате възможност, взимайте по-хладни душове. Къпането в басейн, езеро или плаж също помага за отпускане на тялото и ума в летните горещини.

Свързани статии

Слагайте шал

Колкото и странно да ви прозвучи – носенето на шал помага срещу жегата. Шалът, увит около врата, предпазва каротидните артерии, които отвеждат кръвта към мозъка. Ако ги предпазите от директните слънчеви лъчи и топлината, цялостно ще се почувствате по-добре.

Не можете да спите от жегата?

Един ефективен начин за бързо заспиване през лятото, когато се чувствате твърде неудобно в жегата, е да впръскате във възглавницата си няколко капки масло от лавандула, разредени в бутилка за вода от 500 мл.

Снабдете бутилката с пулверизатор и напръскайте възглавницата с течността.

Етеричното масло от лавандула осигурява успокояваща среда за сън, отпуска тялото и подпомага охлаждането му.

Коментирай
Свободно време