Мода

Старомодно, но женствено

09.12.2011г. / 10 50ч.
Аз жената
Старомодно, но женствено

Винаги ме е учудвала тенденцията сред жените да променят рязко фигурите си в зависимост от модата. Доскорошната мания за отслабване сигурно преди много време е била предшествана от мания за напълняване.

Водена от тези размисли, погледнах стари снимки на сексапилни модели от 30те, 40те и 50 те години. Закръглената фигура е налице при много от тях. Усмихнати, леко пухкави pin-up girls. С порцеланови лица, ярко червило и неизменна усмивка. Носят изключително женствено, характерно бельо, което разкрива сравнително малка част от телата им и по този начин провокира повече интерес.

Сравнявам старомодното бельо с доскорошни актуални модели. Оказва се, че отделни компоненти от pin-up стила, се откриват и в най-актуалните модели бельо. Жартиери, дантелени сутиени и такива с лята чашка, както и сутиени без чашка, с широк колан. Негово величество корсетът -с дантели, панделки, корсети с „фуста“, достигаща средата на бедрата, в разнообразни цветове. Да не забравяме характерните pin-up бикини, покриващи изцяло ханша, за разлика от силно изрязаните бикини и прашки. Такива се срещат и в новите модели бански костюми. Понякога са заменени направо с къси шорти.

Да не пропусна любимата си част – чорапите – неизменен атрибут в женствеността и еротиката. И чорапогащите, разбира се. Предполагам, че от 30 те докъм 50 те години се е появил фетишът към женските крака. Памучни чорапи над коляното, с малка сатенена панделка отпред, или целите на райета, както и класическите бели чорапки до коляното, представят колежанския сексапил. Копринени чорапи с характерния обратен шев от глезена до бедрото, проследяващ линията на крака (лично на мен любими) съчетани с жартиери и висок ток, найлонови мрежести чорапи до средата на бедрото, също любими на жартиерите, мрежести чорапогащи... Цялото това разнообразие от модели, материи и съчетания има за цел да изтъкне женствеността, по един различен начин от разголването до крайност. Класическата женственост е със сладникав привкус. Не е в грубите материи и строгите линии. Те се наблюдават само в някои модели бельо и чорапи, колкото да изпъкне пухкавият крак и закръгленият бюст. Тук няма и помен от вулгарност Pin-up стила на 40 те и 50 те години носи неувяхваща привлекателност. Само питайте мъжете...

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време