Мода

Как да купуваме дрехи без да плачем?

17.10.2012г. / 12 31ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Шопингът е блаженство, райско, чисто женско удоволствие, което мъжете са обречени никога да не почувстват и разберат. Често, обаче, попадаме в капана му и си прахосваме парите за неща, които после се оказва, че са с лошо качество, неподходяща материя, по-голям или по-малък размер. Ето няколко практични съвета, макар че думите практично и разумно трудно се съвместяват с думата пазаруване.

1. Белите дрехи

Знаем, че бялото носи усещане за шик и елит. Но също така е крайно непрактичен цвят, защото се цапа и най-лесно изпада от категорията „ново“. Помислете, ако искате да станете горда собственичка на бяло палто, сако, шлифер – колко често трябва да го носите на химическо чистене и с колко това ще качи цената му?

2. Плетени пуловери

Не ви трябват повече от 2 броя плюс жилетките за есенно-зимния сезон. Да – топли са, меки и уютни, но се перат и сушат трудно, по-често на ръка. Дори и тогава има вероятност да си променят размера – да станат като за „дъщеря ви“ или да се разтегнат двойно – целите или само ръкава.

3. Новата дреха трябва да се съчетава минимум с 3 други дрехи от гардероба ви. Не бива заради нея да купувате нови 3-4, за да стане комплект.

4. Не пазарувай импулсивно – тогава стават най-големите грешки.

5. Вземи си компания – най-добре критична приятелка, майка, свекърва, тийнейджърката-дъщеря – така ще се застраховате от неудачни покупки.

6. Дрехи за неопределен сезон – материята е изкуствена и ви поти през лятото и не топли през зимата.

7. Върнете го на другия ден, ако вкъщи сте размислила. Вярна е поговорката „Утрото е по-мъдро от вечерта“. Случва се да я премерите на спокойствие, да опитате как върви в съчетание с други ваши дрехи и да се окаже, че не я искате вече.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай