Мода

Пола за всяка жена – тенденции 2013

Как да изберем модерна пола според фигурата си

26.11.2012г. / 15 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Жената излъчва най-голяма женственост, когато е облечена с пола или рокля. За целта е нужно да имаме в гардероба си поне 2 поли за всеки сезон и повод. През студеното време полата топли не по-малко от панталона, когато я съчетаем с подходящ чорапогащник и ботуши. Какви поли са модерни през есен-зима 2012-2013 и кои кройки отиват на вашата фигура? (Повече идеи за модна визия вижте във фотопогледа Вместо колан – панделка)

Свързани статии

Пола молив

Прилепва плътно по бедрата и издължава краката. Дължината й е около коляното. Съчетава се с блузи със силен акцент – набори, волани, интересна яка или огромна брошка. Подчертайте талията с широк колан. Обуйте обувки на високи токчета.

Пола молив с висока талия

Идеална за дами с нисък ръст. Може да я намерите в спортен и делови вариант. В този случай блузата/ризата е семпла с малък акцент. Носи се с високи токчета.

Пола трапец

Строга и елегантна кройка, подходяща за слаби, но и за закръглени бедра. Дължината е до коляното. Платът може да е едноцветен, каре или щампа. Блузата позволява волности. Идеална за деловия дрескод.

Плисе

Макар да върви повече за пролетта и лятото, заради фините платове, от които се изработва, полата плисе е незаменима за официални случаи. От лек памучен плат става и за офиса, ако я съчетаете със семпла блуза или риза. За да не заприличате на ученичка – изберете тънко плисе, ярък аксесоар и високи токчета.

Клош и полуклош

Една кройка, проправяща си път от гардероба на баба и недолюбвана от младите жени заради демодираното си звучене. Въпреки това стилистите на Седмицата на модата в Ню Йорк тази есен се опитват да я наложат отново. Скрива идеално недостатъците на краката, но отива повече на високи жени.

Пола лале

Вече няколко години не слиза от модния подиум. Върви на жени с фигура на пясъчен часовник или правоъгълник (когато талията и ханшът не са ясно изразени). Кройката подчертава разликата между талията и бедрата. Имайте предвид, че тази пола скъсява ръста и увеличава оптически бедрата, затова я носете на токчета. Блузата трябва да е по тялото, вмъкната в полата или свършваща до линията на талията. Дължината е мини или миди.

Пола камбана

Кройката е тип трапец, с лек набор или чупки в талията. Тя разширява оптически бедрата и подчертава краката. Подходяща е за стройна фигура с недостатъчно закръглени бедра. Блузата е с проста конструкция. Обувките са на токчета. Дължината е до средата на коляното.

Пола слънце

Прилича на камбаната, с тази разлика, че в кройката се използва многослойност и драперии. Подходяща за тесни бедра и широки рамене, но и за другите фигури. Високите жени могат да си позволят дължина до прасеца, за останалите – до коляното.

Пола с плохи и басти

Съществуват няколко варианта – бастите да започват от талията или от ханша. Вторият случай е подходящ за дами с пълни бедра. Дължината е миди.

Мини и макси

Двете крайности са любими на младите момичета и на зрелите жени. Внимателно направете своя избор – до каква възраст ще изглеждате добре в минижуп. От друга страна макси полите визуално състаряват жената – има ли сериозна причина да криете краката си – ако не, по-добре заложете на средната дължина. Есента и зимата са подходящи сезони да се осмелите да сложите миди пола с дълги ботуши.

Коментирай