Мода

Най-популярните модни явления за 2012

Щампи, бургунди и подвижни аксесоари

03.01.2013г. / 17 01ч.
Ана Петрова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

През 2012 модата не спря да се развива с бесни темпове и да ни предлага най-ексцентрични концепции за едновремешни модни линии, но със съвременен привкус и изобретателност.

Ето кои са основните модни елементи, които заляха пазарите и бяха в достояние на нас – потребителите, а не останаха единствено на модния подиум.

Подвижни яки

Яките слязоха от ризите, саката и палтата и се превърнаха в подвижен моден аксесоар. В комбинация с подходящата блуза или рокля, те превръщат цялостното излъчване на този, който я сложи. Някак старомодно, връщащо ни 20-30 години назад, това явление успя да съчетае миналото и настоящето в един изчистен и елегантен дизайн.

„Пола“ върху блуза (волан)

Елемент, който приятелски подчертава талията и скрива излишните килограми на по-пълните дами, а при слабите жени допринася за създаването на по-заоблени форми. Използван е повсеместно, от моделите и звездите на червения килим, до съседката, пазарувала в близкия мол.

Неонови и неутрални цветове

Свързани статии

Тези цветни мотиви започнаха да се налагат още от лятото на 2011. Комбинацията от искрящите неонови цветове с непретенциозните бледи неутрални е идеална за привличане на погледа без да се стига чак до дразнене на ретината. Младежко, свежарско и интересно!

Щампите

Няма как да не споменем многоцветните, екстравагантните и ексцентричните щампи, които заляха не само дрехите, но и аксесоарите. Нещо повече – колкото и смущаващи да са на пръв поглед за по-консервативното око, дизайнерите не се задоволиха само с това, а ги смесиха и комбинираха по невероятни начини.

Бургунди

Това бе основният цвят за 2012. Блузи, рокли, плетки, панталони, аксесоари... не спираме дотук – вътрешен интериор: стени, килими, мебелировка. Бургунди, познат още като цвета „волска кръв“ намери своето място през отминалата година. Дали изумруденотозелено, което се предполага да е цвят на 2013 ще постигне същия успех?

Коментирай