Мода

Изумруденозелено – цветът на 2013-та година

 Смарагдът (изумрудът) е сред най-скъпоструващите скъпоценни камъни

15.02.2013г. / 13 34ч.
Надежда Маринова
Снимка: Retuers

Снимка: Retuers

Смарагдово или изумруденозелено е цветът на 2013 г., твърдят дизайнерите. Това е най-разпространеният нюанс на зеленото в природата и следователно ни действа най-благоприятно.

Свързани статии

Известно е, че зеленият цвят – на тревите и растенията – успокоява нервната система. Очите ни си почиват, гледайки нюансите на зеленото. Затова много обществени сгради са боядисани в зелено – болници, училища, санаториуми и др. По същата причина зелените покривки за маса са традиционно най-разпространени – като на масите в библиотеките, в билярда, масите за игра на карти в казината.

Психолозите обясняват, че зеленият цвят е любим на внимателните и чувствителни хора, които са спокойни и по-скоро обичат да наблюдават, отколкото да действат. Зеленият цвят символизира вътрешната хармония и самоконтрола и съответно култивира тези качества у този, който го предпочита. Ако искате да балансирате вътрешния си свят и да внесете повече хармония в себе си, като устоявате на външните дразнения, изберете изумруденозелено.

Снимка: OldM.

Наситеният изумруден цвят отлично се съчетава с базовите цветове в гардероба и предметите в интериора на стаята. Студеното изумрудено внася яснота в живота и помага да канализирате, обосновете и освежите възгледите си за обкръжаващата ви действителност.

Оттенъците на смарагдовото вдъхновяват за нови жизнени подвизи, придавайки решителност и чувство на благополучие.

През 2013 изумруденозеленото ще е навсякъде – в дрехите, лака за нокти, сенките за очи, домашния текстил – дамаска, пердета, възглавници и други аксесоари за дома.

Коментирай