Мода

Силно романтично присъствие в колекциите за есен-зима 2013/2014

Бъдете нечие вдъхновение

27.05.2013г. / 12 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Почти е лято, но още преди няколко месеца модните дизайнери ни показаха какво ще бъде актуално за есен-зима 2013/2014 година. Невероятни модели бяха представени на седмицата на модата в Париж. На където и да се обърнеш романтиката не отстъпваше място. В градската среда или извън нея, тя е най-силната част от колекциите.

Всички харесваме многофункционалните дрехи. Онези, които можем да носим през цялата година. Отново присъстват пищните бродерии, коприната и смесването на десените, но винаги от някъде намига романтиката. Ако наричахме колекциите за пролет – лято 2013 еуфория и експлозия, есенно – зимните колекции за 2013/2014 година не могат да бъдат измерени. Те спират дъха. Изящни линии, чар, ексцентричност вплетени в едно. Убедете се сами.

Модел на дизайнера Manish Arora. Пола, блуза и шлифер, в които има комбиниране на десени, напомнящи за природата. Небето е романтиката в тоалета.

Рокля на Vivienne Westwood с много красиви и пищни бродерии. Флорални мотиви представят различни цветове и форми, нежни панделки в косите, истинска романтика и женственост.

Модели на Jean-Charles Castelbajak представят едно връщане назад във времето. Изобразени са женски лица, напомнящи за Ренесанса. Величествено е точната дума.

 

 

 

 

 

 

Модел представя идеята на дизайнера Alber Elbaz за модна къща Lanvin. Романтика има и в градската среда. Цветя, бижута, които са обемни и различни като стил, но при тях присъстват и перлите.

Снимки: Reuters

Коментирай