Мода

Стилни в офиса и през лятото

Не забравяйте да поставите акцент като нещо на райе, точки, цветя, геометрични фигури или елементи от Ренесанса

18.07.2013г. / 15 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Облеклото в офиса през лятото е също толкова важно, колкото и през останалото време на годината. Но в някои офиси има определени изисквания към работещите. Добрата новина е, че все повече навлиза тенденцията да бъдем красиви, индивидуални, но и елегантни на работа, без да се налага да носим скучни костюми с бели ризи. Въпреки свободата не бива да минаваме границата.

Затова изберете да бъдете стилни, да се чувствате удобно и да впечатлите бизнеспартньорите си.

Цветни панталони или дънки ще покажат вашата индивидуалност. Не само, че са модерни, но ярките цветове ще повишават вашата положителна нагласа. Комбинирайте ги с копринена риза с флорални мотиви.

Рокли на флорални мотиви, райе, точки и странни форми. Цветята придават женственост и стил. Дължината на роклята е добре да бъде около коляното и да не бъде с твърде дълбоко деколте. Винаги носете със себе си и фина жилетка или болеро.

Потник, но само ако е шик. Обикновените рипсени потници и тънките презрамки, които покриват иначе новата ви татуировка, не са препоръчителни. Потникът трябва да бъде красив, да има шармантност в него, независимо дали ще го комбинирате с класически модел пола или панталон.

Бюстие

Може да си го позволите, стига да не оголва пъпчето ви и деколтето му да не е твърде дълбоко. Добавете пищен гердан или копринено фишу.

Поли

Полите трябва да са ефирни или с висока талия. Ако сте избрали високата талия, комбинирайте с елегантна риза с къс ръкав. Ако дрескодът в офиса ви позволява повече свобода при десените и цветовете, направете комбинация между райе и точки, райе и флорални мотиви, точки и флорални мотиви.

Обувки и аксесоари

Не е задължително те да струват скъпо, за да изглеждат стилно. Винаги се съобразявайте какви бижута добавяте. На копринена блуза пластмасови аксесоари в неонови цветове са недопустими. Ако сте избрали розова чанта, не е нужно и обувките, шапката и останалите аксесоари да са в този цвят.

Когато обуете сандали задължително обърнете внимание на педикюра си. Краката трябва да са обезкосмени, ноктите и петите добре поддържани.


Цветовете, които може да си позволите отново донякъде са определени от правилата в офиса. Но ако те не важат за вашето работно място, изберете пастелни цветове, розово, небесносиньо, жълто, зелено, тюркоаз, червено, портокал.

Не забравяйте да поставите акцент като нещо на райе, точки, цветя, геометрични фигури или елементи от Ренесанса.

Снимки: Reuters

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Една ( преди 10 години )