Мода

Банският според фигурата

Какъв бански да изберем за плажа?

29.07.2013г. / 14 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Време за море, за плаж… и за нов бански. Така мислят както и по-суетните, така и по-практичните дами. Първите защото не могат да си представят как две поредни години ще ходят с един и същи бански, вторите от практични съображения. Повечето бански се разтягат, деформират и трудно могат да бъдат използвани по-дълго време. Ако това се е случило и с вашия стар бански, може би е добра идея да помислите за нов. Или съответно за нудистки плаж. Нудистките плажове нали са за това – за хора, които пестят от бански и скрупули.

Свързани статии

И може би е по-честно да отидеш на нудистки плаж, отколкото да се събличаш гол или полугол на общия плаж. Е, вярно при нудистите няма как да изпъкнеш, докато на другия всеки ще те заглежда, защото си различен.

Та да оставим хората без бански и да помислим за онези, които искат да се сдобият с такъв и той да им отива. Какво да се прави?

Ами елементарно – да се мери, да се мери, да се преценява и пак да се мери. И пътьом да се вбесят доволно количество продавачки, които се интересуват само да продадат нещо, без значение какво.

В случай, че попаднете на истински консултант, не се притеснявайте да покажете тялото си пред него (обикновено е жена), за да ви помогне при избора.

Трябва да съобразите цвета с тена си.

Ако искате да изглеждате по-слаба или поне да си го въобразявате, с цел повишаване на самочувствието, изберете по-тъмни цветове като: тъмносиньо, лилаво, тъмнозелено, черно…

Да имате предвид размера на банския – затова е добре да се пробва, защото невинаги размерът за блузи и този за бански е еднакъв. А и някои дами се нуждаят от по-голям размер горнище и от по-малък долнище или обратно. Така че е хубаво мерейки да може да комбинирате, за да ви пасне точно.

Какъв вид бански предпочитате и ще ви отива.

Ако не си купувате бански за първи път вече имате идея – цели, половинки, изрязани, издълбани, само с две лентички… Едни предпочитат горнището да е с връзки, други със закопчалки, едни искат лесно да се сваля, други да не пада.

Когато мерите горнището отпуснете рамене и вижте дали презрамките не ви падат.

Ако не искате гърдите ви да изскачат от банския, наведете се напред и вижте какъв ще е резултатът.

Клекнете, седнете, разкършете се, за да проверите дали долнището ви стои добре – дали не ви пада или пък да се впива прекалено.

Ако банските са ви удобни – всичко е наред. Ако се погледнете в огледалото и си кажете – ау, колко съм грозна, дебела, с целулит… кажете си какво пък толкова – бих могла да го променя.

Интересно е, че почти няма жени, които като се видят в огледалото да си кажат – колко съм ужасно грозно слаба, голямата част винаги си казват от утре – спирам да ям. На плажа спокойно може да спестите някое и друго хранене, а и да проучите слънцеядството – това е невероятна теория – как може да се зареждаш с енергия само от слънцето.

Весело лято – без комплекси и без терзания.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Иван по бански ( преди 10 години )
Ама влезе да коментираш - ех, жени, жени... Ние влизаме да изплакнем окото, а вие да видите как да си скриете целулита. Пък то - вземи огледало и се огледай. Никва конкретика... бе и дебели хващате окото, споко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Плаж, слънце, море.. ( преди 10 години )
Невероятно *** статия, която НЯМА нищо общо със заглавието!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар