Мода

Да преобразим старите кецове

Бързо и влагайки много фантазия

30.07.2013г. / 08 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: stripesandsequins.com

Снимка: stripesandsequins.com

Белият цвят е символ на чистотата и свободата. Дрехите, бельото и аксесоарите в бяло са красиви, но и по-трудни за поддържане. Белите ризи, които не сме носили продължително време, пожълтяват от стоенето. Следите от дезодоранта също трудно се премахват, но все някак успяваме да се справим с тях. Но когато си купим бели спортни обувки, почистването им често ни се струва повече от трудно.

При тях също има риск от пожълтяване и захабяване на снежнобялото. Когато това се случи, не бива да бързаме да ги изхвърляме, ако те все още са здрави и могат да бъдат носени. В такива моменти те имат нужда от пълна промяна. Лесно и бързо ще си направите нови кецове, с които да впечатлите.

Трябват ви само пайети в различни цветове, лепило за текстил, сребърна боичка или спрей, четка за рисуване.

Преди да започнете да преобразявате кецовете, те трябва да са добре почистени (изпрани). Първата стъпка е покриването на белия плат със сребърната боичка. Такава може да закупите от книжарниците за художници като не е задължително да е сребърна, може да е златна или в друг цвят.

С помощта на четката започнете да нанасяте от нея по кецовете. След като ги изрисувате, трябва добре да изсъхнат. След това с помощта на текстилното лепило започнете да залепвате пайетите.

Тях може да ги залепите по цялата повърхност или на отделни места. Да изрисувате цвете, звездичка или друга форма от пайети. За по-голям ефект изберете няколко цвята или пък добавете между тях и камъчета. Това е, само след няколко часа вие ще имате „чисто нови“ обувки.

Коментирай