Мода

Как да си направите колие с панделка, дантела и камъни?

Лесно е

04.09.2013г. / 16 40ч.
Михаела Лазарова
Красиво колие с камъни и дантела. Снимка: stripesandsequins.com

Красиво колие с камъни и дантела. Снимка: stripesandsequins.com

Колиетата винаги ще бъдат незаменим аксесоар. През следващите месеци модата диктува, че трябва да имате нещо, което да бъде с камъни, пера, дантела. Не само в облеклото, но и при всички аксесоари. Затова споделяме с вас тази идея за това как да си направите колие, което да може да носите на парти, в офиса или през свободното си време. Не се притеснявайте да смесвате стиловете. Еклектиката също е задължителен елемент, когато искате да бъдете забелязани.

Как да си го направите? Запишете си необходимите материали и посетете някоя кинкалерия, за да ги закупите.

Нужно ви е: плюшена по-плътна панделка с дължина около 40 см, около 20 см дантела, друг цвят плюшена панделка около 10-15 см, камъни с различен размер и цвят и лепило за текстил. Колието изглежда сложно за направа, но всъщност не е. Ако можете да шиете на машина, това ще ви улесни много, ако се затруднявате – шивач ще ви го направи за няколко минути.

Свързани статии

Най-напред трябва да подгънете краищата на панделката, за да не се разбридат. Нарежете дантелата на няколко парченца с приблизителни размери. Втората по-къса панделка също трябва да нарежете на парчета с дължина около 2,5 см. Върху основата за гердана зашийте дантелата и панделката (тя трябва да се постави върху дантелените парчета).

Най-отгоре с помощта на текстилно лепило залепвате камъните. Може да използвате и такива, които се залепват с ютия. Но бъдете внимателни, защото може да изгорите колието. Поставете кърпа върху тях и отгоре притиснете с топлата ютия.

Забавлявайте се като си направите и оригинална гривна към колието. Цветовете на панделките и камъните си остават изцяло ваше решение.

Коментирай