Мода

Големи или малки чанти да изберем за есента?

Колко чанти са ни нужни?

21.10.2013г. / 17 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Обвързвате ли големината на чантата със сезона? Мисля, че няма такава зависимост, а изборът на чанта по-скоро зависи от начина ни на живот и от темперамента. Ако използваме дамската си чанта и за да напазаруваме в обедната почивка – явно ни трябва тип – торба; ако е само за парите, кредитните карти и гримовете – може да минем и с нещо доста по-компактно. Е, като знам някои хора какво разбират под козметика за ежедневни нужди, отново може да се мине на чанта тип малко куфарче.

Та определяте ли стила на живот и характера на жените около вас, според чантата, която носят? По чантите ли посрещат вече?

И колко чанти са необходими на една жена, за да се чувства жена?

Свързани статии

Екзистенциално погледнато една е напълно достатъчна. Да кажем максимум две – една светла за лятото и една тъмна за зимата. Хайде да сме щедри и една за официални случаи – ако ни се случва да присъстваме на такива. И тук очаквам хор от възражения. Това е пълен абсурд!

Може би за материалните момичета на новото време е така. Вече не можем да си представим света само с едни обувки, една чанта и едно палто… На някои им трябват даже кредити за чанти и обувки.

И какво би станало с икономиката? Пълна трагедия. Представете си колко нещастни модни редактори щяха да останат без работа, да не говорим за клюкарските колонки. Еди-коя си наша или светска персона за 120-и път се появи все със същата чанта и същите обувки – що за новина? Не че е голяма новина, че се е появила с различна чанта, но… както се казва е повод за нова статия – хората за различните чанти живеят или за обсъждането на въпросната чанта. Що за липса на вкус да се появяваш на светски събития с чанта от миналогодишна колекция?

Единственото предимство на това да имаш само една ежедневна чанта е, че не пренасяш постоянно ключовете, парите, картите, гримовете, салфетките и все по нещо по една или друга причина остава точно в чантата, с която не сме в момента. За оправдание е добро извинение, ама само за пред другите, не и за пред себе си.

И сега сериозно – наистина колко чанти са необходими най-малко, според вас, на една съвременна жена? За да е спокойна, че има с какво да излезе и на бизнес среща, и в парка, и на работа, и на спортната площадка.

И изобщо можем ли да слагаме минимум и максимум? Интересно какво мислят за чантите мъжете. Интересно, че все се заглеждат в по-засукани и с доволно количество аксесоари дами, а като стане въпрос за нова чанта на половинката – все им се струва напълно излишна.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Симона ( преди 10 години )
Аз имам 1 дамска чанта и една спортна раница. За това пък си избирам обувките според цвета на чантата и не ми е нужно да я сменям, нито ми е омръзнала. Не е лошо човек да има 2 чанти, ако е много шопинг-маняк може и повече, но постоянно да се прехвърлят нещата от едната в другата чанта...най-добре е всичко да е компактно, без значние какъв е сезона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
ani ( преди 10 години )
аз имам 10 чанти, но може и още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Marta ( преди 10 години )
С 5+2 официални(клуч)се справям,добре би било да имам още 2-3,но....С обувките съм по-добре,но те са ми и по-важни,така,че колкото-толкова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар