Мода

Какви модели ризи да изберете за есен-зима 2013-2014 (галерия)

Свобода в линиите

25.10.2013г. / 09 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ризата винаги прави визията по-елегантна и някак завършена. Тя може да е част от официално облекло, офис имидж или за всеки ден. Есенно-зимните тенденции за 2013-2014 година представят една изключително раздвижена линия при ризите. Няма я тази строгост и скука на моделите.

Материите галят кожата, защото са коприна, полиестер и акрил. Какво е характерно за новите линии?

Този модел се характеризира с яка, която трябва да се носи вдигната високо. Тя е с кръгла форма, ръкавите са широки и падат свободно. Изключително меки линии, странично закопчаване със секретни копчета. Модел, подходящ за панталон или пола, които могат да бъдат с по-висока или по-ниска талия. Красив завършек на изчистената риза е масивно бижу като този гердан.

Нещо много характерно, което се запазва като акцент при ризите в последните няколко колекции на дизайнерите са яките, които продължават като панделка. Панделката спестява слагането на гердан. Тя може да бъде небрежно оформена както е тук, да бъде стегнато завързана, встрани или отпред.

Ако забелязвате, ръкавите на ризата не само, че са свободни, но и се характеризират с по-широк маншет – също нещо много характерно. При тенденциите следете и за буфан ръкавите, ризи, които изглеждат леко надиплени. Разбира се винаги може да изберете нещо изчистено и класическо.

Тази риза може да бъде допълнение към свободно падащ панталон с висока талия или отново към пола, а защо не и към дънки. Още красиви идеи за модели ризи може да разгледате в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай