Мода

Звездите се събраха в Париж за новата модна колекция на Изабел Марант

С улично празненство H&M представи колекцията „Isabel Marant Pour H&M“

25.10.2013г. / 17 00ч.
Аз жената
Снимка: H&M

Снимка: H&M

Известни личности, журналисти и много ентусиасти, сред които Одри Тоту, Дженюъри Джоунс, Фрида Пинто, Астрид Берже-Фрисби, Олга Куриленко, Алис Делал, Мелани Доти и Луи Лесаж се събраха в Париж, за да отпразнуват старта на колекцията „Isabel Marant Pour H&M“.

Колекцията бе представена с кинематографски похвати чрез снимки, клипове и модели на фона на оживена градска атмосфера, уловила бохемската енергия на Марант и заредена от изпълненията на живо на Grandmaster Melle Mel и Rappers Delight от групата Sugarhill Gang.

Събитието поднесе на гостите порция от живота по улиците на Париж от началото на 90-те, когато Изабел дебютира със своята едноименна линия. Присъстващите се потопиха в атмосферата на бирариите, неоновите табели, пицариите, магазинчетата за сувенири и подправки, уличните търговци и спокойно разхождащите се хора.

Колекцията, която включва най-култовите модели от кариерата на дизайнерката, бяха представени в кинематографичен стил чрез снимки, клипове и модели, подбрани сред хората от улицата, за да разкрият на гостите света на Изабел Марант.

Тъй като Париж е градът, който представлява неделима част от нейния стил, съвсем естествено бе решено точно там да се отпразнува пускането на пазара на колекцията, която се очаква на 14 ноември в около 250 магазина по целия свят и онлайн, както и в България.

„Искахме да представим колекцията реалистично и лежерно, а не по екстравагантния начин, присъщ на червения килим. Точно така гледам и на работата си. Създавам дрехи за всички, а светът, който виждам около себе си, е непрестанен източник на вдъхновение за мен. Затова бе съвсем естествено да избера градската среда за фон на събитието. И мястото трябваше да е Париж, защото този град е част от моята ДНК“, сподели Изабел Марант.

„Мисля, че е наистина страхотно, когато дизайнери създават колаборации като тази и правят своите модели леснодостъпни за всеки. Дрехите са страхотни и желани от всички. Много мои познати ще бъдат пред магазините на 14-ти и това е изключително вълнуващо“, казва Дженюъри Джоунс.


„Това е второто представяне на дизайнерска колекция с H&M, на което присъствам. Убедена съм, че е важно да се сътрудничи с дизайнерите, към които младите момичета се стремят. Това е важно и за момичета като мен, които обичат да пазаруват в H&M – да се създава мода, която е не само красива и стилна, но и достъпна“, сподели Фрида Пинто.


„Уличното празненство бе идеалният начин да представим колекция, която излъчва енергията на модерния парижки стил. Настроението бе оптимистично и реално – истинско отражение на усета на Изабел Марант за градска изтънченост и бохемство. Смятам, че колекцията за жени, мъже и младежи улавя нейния дух, и се надявам клиентите ни да се зарадват от появата на тази колекция така, както и ние,“ каза Маргарета ван ден Бош, творчески консултант на H&M.

Снимки: H&M

Коментирай