Мода

Френски тенденции в прическите за 2014

Усещането за противопоставяне на форми, дължини и цветове е сред основните артистични вдъхновения за визиите през 2014 година

27.11.2013г. / 15 00ч.
Аз жената
Френски тенденции в прическите за 2014

Водещата френска марка за обучение на фризьори и развитие на фризьорски центрове Stephan организира в София своя годишен haute coiffure спектакъл, с който представи тенденциите в косите за 2014. Усещането за противопоставяне на форми, дължини и цветове е сред основните вдъхновения в прическите през следващата година.

Артистичният екип на международната верига показа на сцена колекция салонни прически, както и haute coiffure интерпретация в темата на спектакъла „After“.

Линия на подстригване: лека асиметрия

Леката асиметрия е типична и за трите основни визии на Stephan за следващата година – къса, средна и дълга. Бретонът е задължителен, с повече дължина и отново подвластен на елегантната игра със симетрията. Преходът от къса към дълга коса е мек и плавен. Финалът при късата визия е по-характерен и агресивен, докато при средната и дългата наблюдаваме стилизация с леки вълни.

Контрастни цветове

Комбинацията между ярки нюанси и по-равни основи е топ тенденцията в цветовете за 2014. Stephan залага на тъмен шоколад с виолетови кичури; пастелно розово с морскосиньо; мед с прасковено медно, заскрежено сребърно с тревисто зелено. Този подход към цвета е в синхрон с популярната сред холивудските звезди „Dip dye“ техника за боядисване – по-рязка граница между цветовете в една прическа, ясно забележима в краищата на косата. Френският бранд добавя още повече контраст и смело комбинира топли цветове с топли техники на оцветяване и обратно – студена основа със студена техника на оцветяване.

Васил Михайлов, Артистичен директор на марката у нас и член на българската секция на Haute Coiffure Francaise и aртистичният директор на Stephan за цял свят – френският топ коафьор Емануел Сентенак показаха тенденциите в цветовете и подстригванията за 2014. На сцената в столичната зала Рейнбоу се качиха и младите фризьори и бъдещи звезди на марката, които демонстрираха своята артистична интерпретация по темата „After“.

Коментирай