Мода

Какво облече Мис България 2006?

05.04.2006г. / 15 31ч.
Аз жената
Какво облече Мис България 2006?

Конкурсът “Мис България 2006” избра за свой дизайнер Аля Милушева-Димитрова и “Астела Ателие”. Кандидатките за престижната титла дефилираха на 25-ти март, облечени в 36 уникални тоалета на Аля, която бе и член на журито на конкурса.

Романтичната епоха на кринолина и корсета среща модното екстравагантно настояще в тоалетите на Аля Милушева-Димитрова. По подиума на престижния конкурс за красота у нас дефилираха актуални силуети в мистично синьо, розово, меланж на праскова и ванила, оттенъци на лилаво и карамел, съчетани със старинно злато и ефирно сребро. Цветя и панделки бяха кацнали закачливо по деколтетата и талиите на тоалетите. Пера, мъниста и инкрустирани камъни блещукаха от далеч и придаваха тайнственост на приказните рокли. Мулаж, и множество ръчни набори, наподобяващи развълнувана морска повърхност, както и отношение към детайла ясно се открояваха сред моделите. Изборът на материи изчерпва най-доброто – кралски копринен жакард, фин сатен, шифон и органза, които галеха нежно телата на миските, а френски ръчно бродирани дантели подчертаваха техните съвършени силуети.

За избора на “Астела Ателие” сред конкурентните модни къщи решаващ се оказа фактът, че за своите модели Аля се придържа изключително към актуалните световни модни тенденции. Ето защо на марката се спряха единодушно и организаторите на четирите световни конкурса, представлявани от Мис България. Това са Мис Свят, Мис Вселена, Мис Европа и Мис Туризъм.

Аля Милушева-Димитрова нашумя у нас с факта, че бе избрана за главен дизайнер на първата колекция готово облекло на Памела Андерсън за сезона пролет-лято 2003 г. Амбицията й да се докаже като дизайнер на висша мода я върна отново в България. Модистката отскоро се радва и на първото си дете. Ванеса Денис Димитрова се роди на 5-ти февруари тази година. Две седмици след раждането Аля представи на ревю последната си авторска колекция “Сбъдната мечта” за сезон пролет/лято 2006. Тоалетите на “Астела” видяхме и в началото на третия сезон на Биг Брадър – ВИП Брадър. Дамите участнички в шоуто дефилираха с изисканите тоалети на Аля по време на конкурса “Мис ВИП Брадър”. Аля и “Астела Ателие” са сред официалните спонсори на предаването като последната дама, напуснала къщата, ще получи пълна дизайнерска консултация и стайлинг от Аля Милушева-Димитрова.

Коментирай