Мода

Донатела Версаче с колекция висша мода (галерия)

Спортни якета със секси рокли

27.01.2016г. / 08 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Седмицата на висшата мода в Париж започна с много блясък и разкошни тоалети, представени от модна къща Versace. Главният дизайнер на колекцията Донатела Версаче е заложила в предложенията си за пролет-лято 2016 година на спортните линии в кройките.

Въпреки това, те не по-малко подчертават женствените извивки. Модното шоу бе открито от моделите Джиджи Хадид, Лара Стоун, Наташа Поли и други.

На какво залага модният бранд за следващите сезони?

Спортни якета тип бомбър в съчетание с поли, панталони и рокли, неонови цветове, както и предимно изчистени бяло, синьо и комбинация от черно и бяло. Посланието, което Донатела Версаче би искала да предаде със своята колекция висша мода е силата на женското тяло.

С него жената може да постигне всяка своя цел. Въпреки секси формите на моделите, посланието не е обвързано в никакъв случай със секса или завладяването на мъжете, а с това всяка жена да се грижи за себе си по най-добрия начин.

Свързани статии

Линиите при роклите са асиметрични с интересни апликации от геометрични фигури. Особено интересен елемент в колекцията са възлите, които бяха декорирани върху роклите, обувките, фините мрежести елементи и пищните колиета от камъни.

Едно е сигурно – еклектиката ще властва в пролетно лятната мода. Разбира се, в колекцията имаше отделено и специално място за по-елегантните рокли и костюми, пищно декорирани с дантела. Още снимки от дефилето вижте в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай