Мода

Golden Fashion Party събра родни дизайнери

За първи път на едно място се събраха толкова много изтъкнати и високо оценени модни творци, за да представят свои произведения

17.06.2016г. / 15 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Иван Коловос

Снимка: Иван Коловос

Академията за мода откри летния сезон с бляскаво модно парти и ревю-спектакъл, в който участваха едни от най-добрите български модни дизайнери. Тематичното събитие Golden Fashion Party се състоя на 15 юни, а специални гости и участници бяха осемнадесет носители на приза „Златна игла“ на Академията за мода през годините.

За първи път на едно място се събраха толкова много изтъкнати и високо оценени модни творци, за да представят свои произведения. Сред тях бяха част от диктаторите на българския моден дизайн, както и едни от най-талантливите млади дизайнери в момента.

Председателят на Академията за мода проф. д. н. Любомир Стойков изтъкна в своето послание: „Това събитие интегрира повечето от най-добрите български модни творци от всички поколения.

Целта е да се даде възможност на модното общество в България да насърчи родните дизайнери, както и да се осъществи приемственост между легендарните имена на създателите на българския стил, от една страна, и младите генерации модни творци, от друга.

Събитието е „златно“, тъй като е доминирано от произведенията на носителите на най-високата наша награда за мода „Златна игла“. Посвещавам „Голдън фешън парти“ на светлата памет на майка ми Златка, която беше влюбена в модата и олицетворяваше българската красота и елегантност“.

Лице на събитието беше г-жа Йордана Димитрова, отличена с титлите – „Мисис България 2012“ за най-красива омъжена жена, „Бизнес дама на годината за 2015 г.“ и носителка на статуетката за „Секссимвол Бизнес дама на 2016 г.“

Тя откри „Голдън фешън парти“, облечена в рокля от най-новата колекция за 2017-та година на топ дизайнера София Борисова. В кулминацията на вечерта – дефилето с тоалети на носителите на „Златна игла“ – Йордана Димитрова представи и творение на Светослав Колчагов – носител на „Златна игла“ и дизайнер на годината за 2016-та.

Пищният ревю-спектакъл започна с дефиле на дизайнера Вяра Георгиева. Тя представи златно съчетание от най-новите си колекции, пресъздавайки темата за златното през артистичния поглед за истински стойностното в света на модата.

„Голдън фешън парти“ завърши с бляскав финал на модни творения на София Борисова, която представи специална селекция за лятото в златисто-бежови и светли тонове. Гостите на събитието успяха да видят и уникалните модели на много други български дизайнери, като Албена Александрова, Аля Милушева, Антония Йорданова и други.

Свързани статии

Свои дизайнерски творения показаха и студенти по мода от Националната художествена академия. Моден сюрприз поднесе на гостите знаменитият наш скулптор и художник Ставри Калинов в новото си амплоа на дизайнер.

Сред гостите, които уважиха събитието бяха Вили Боршукова, Есил Дюран, Наталия Гуркова със своя съпруг Джордже Михалевич, Елиза Попова, Ива Екимова, Румяна Маринова, Ирина Папазова, Елена Ангелова и други.

Снимки: Антон Марков; Иван Коловос

Коментирай