Мода

Камъни и младежки дух в колекцията на Chanel за лято 2017

Забравете за скучния гардероб

02.11.2016г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Правейки преглед на модните тенденции за пролет-лято 2017, няма как да не отделим специално внимание и на колекцията на Chanel. На седмицата на модата в Париж, Карл Лагерфелд отново представи колекцията си за модния бранд с уникално шоу.

Моделите се разхождаха между големи платформи, приличащи досущ на сървърно помещение, а визиите на някои от тях имаха елементи, напомнящи за роботи. Мигащи светлини, цветни електрически кабели. Поредното модно шоу, чиито интериор допълва по всякакъв начин настроението, което всеки модел трябва да предаде на публиката.

Колекцията на Лагерфелд за следващите сезони е едно намигване към младежите. Разбира се не липсваха класическите туид костюми, които правят бранда разпознаваем. Но ето с кои модни акценти ще добавим повече младежко настроение и освободеност във визията си.

Ефирните копринени рокли в експлозия от цветове, които сякаш са нарисувани от лазери. Маестрото предлага да ги носим с шапка с козирка, но странично и грубо, също като момче.

Солей, леки материи и деликатни флорални мотиви. Класическите балеринки, винаги ще бъдат част от забележителната визия.

Класическите туид костюми също са подвластни на по-младежката линия. Съчетани с дантела, обемни колиета, приличащи на ланци от вериги и разбира се класически модел шапки, носени странично. Що се отнася до цветовете, пролетта и лятото на 2017 ще бъдат истинско настроение от багри и десени.

Никакви скучни и изчистени визии. В една визия ще съчетаваме повече от три цвята, няколко десена, а бижутата ще бъдат повече от разкошни.

Свързани статии

Ще има обем, пищност, блясък на камъни. Блясък от пайети и кристали ще има върху материите, а брошките си остават задължителен елемент към високите яки. Любимият дамски аксесоар – чантите ще са разбира се в класическа линия, компактни и удобни, а дръжките им ще напомнят за верига.

Повече от модното шоу на Карл Лагерфелд може да видите в галерията ни.

Снимки: Reuters

Коментирай