Мода

Жан-Пол Готие със зашеметяваща колекция в Париж (галерия)

Еклектиката ще бъде в основата на модата за пролетта и лятото на 2017-а

02.02.2017г. / 07 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Седмицата на модата в Париж би загубила своето очарование без тоалетите на Жан-Пол Готие. Френският дизайнер за пореден път демонстрира невероятен баланс между цветове, кройки, десени и материи. Сред знаменитостите дошли да видят предложенията висша мода за пролет-лято 2017 бяха Катрин Деньов, Естел Холидей и други.

Модното шоу започна под звуците на песента на Тина Търнър “I Can’t Stand the Rain“, а на сцената„заваля“ дъжд от еклектична смесица от облекла, която напомняше за 80-те години на миналия век, стрийт модата и разкош напомнящ за Бриджит Бардо.

Това, на което ще трябва да заложим за предстоящите сезони са принтовете, десените с геометрични фигури и флорални мотиви.

Ярки цветове, невероятни комбинации. Коприна, памук, ефирност в материите и високи талии. Една препратка към стила диско и кожени облекла, които ще подчертаят нашата женственост и свобода на духа. Обувките са на висока платформа, сякаш и бохо стилът намери място в тази еклектична магия.

Свързани статии

Бижутата ще са обемни и пищни, ще носим класически модели шапки с красиви декорации от пера и флорални мотиви, цветни кърпи. Не по-малко интересен ще бъде и пролетно-летният грим. Ярки сенки в синьо, розово, в комбинация с червени и коралови нюанси на устните.

Повече от разкоша на Жан-Пол Готие може да видите в галерията ни.

Снимка: Reuters

Коментирай