Мода

Уникати с текстилна боя

03.05.2007г. / 09 29ч.
Вергиния Генова
Уникати с текстилна боя

Ако обичате да творите и да претворявате конфекцията в такава с подчертано ваш дизайн, текстилните бои може да се окажат ваш верен помощник. Ако сте решили да разкрасите захабените тениски и по този начин да удължите живота им, отново текстилната боя ще бъде ваш верен съюзник. А ако просто искате да развивате творческо мислене у децата си и да се забавлявате е идеален вариант за разнообразяване на приложните ви занимания.

Текстилната боя е на водна основа. Подходяща е и за естествени и за изкуствени материи. В Слънчоглед се предлага в различни цветове. Подходящи са комплектите с по шест цвята. Технологията е много лесна. Първият вариант е просто да вземете подходяща по размер четка и да рисувате върху предварително опънатата върху картон дреха.

Вторият по-артистичен и с неочакван край вариант е да вземете по-дебело фолио и върху него да размажете плътен слой от желаните разцветки бои, след което с пръст или с подходяща четка /удачна е гумената четка, която може да купите от Слънчоглед или да използвате подръчни средства като гребен или четка за зъби/. Може да нарисувате фигури, да изпишете букви или просто да размажете. След което вземате фолиото и лепвате върху избраното място. Определено за децата тази мацаница е много забавна. По този начин може да ги научите да съчетават цветове, които си подхождат един с друг. И да не съжалявате, ако експеримента не ви хареса.

Но веднъж лепнали картинката, връщане назад няма – трябва да изчакате хубаво да изсъхне вашето произведение на изкуството. След което от обратната страна на плата да изгладите с ютия – така се фиксира. Пере се с хладка вода. Цветовете се запазват и след многократни изпирания, ако се следва технологията.

Така за нула време може да разнообразите гардероба си, да покажете собствения си почерк и индивидуалност.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
desislava ( преди 11 години )
imam magazin za risuvani drehi, 2 bluzi mi gi varnaha 4e sa se izprali neznam dali ne sa gi pusnali v peralnia no se pritesnih iskam da mi kajete naistina hubavi boi za textil 4e se izlagam a i lajata 4e stavat niakoi ot boite e goliama i podleji na sad!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар