Мода

Модна фиеста на покрив

14.05.2007г. / 12 02ч.
Аз жената
Модна фиеста на покрив

Световно известна испанска модна марка приветства новия сезон под открито небе със светла и весела комбинация от цветове и материи, която изглежда страхотно при всякакъв случай. Марката Springfield, създадена през 1988 г., откри свой магазин в City Center Sofia през изминалата година. На покрива на голяма бизнес сграда беше представена тяхната колекция пролет-лято 2007.
Дизайнерите още веднъж преработват тенденциите и създават модерно излъчване с двете си ясно очертани линии за новия сезон, посветени на младите, градски мъже, които притежават космополитен дух и търсят най-доброто съотношение между цена и качество.

Клуб на артиста


В тази колекция майсторската изработка на дрехите се преплита с авангардни докосвания. Графиките и символите са изпипани до съвършенство, завършвани на ръка, което напомня за традиционния шивашки занаят. Щампите и гербовете, украсяващи дрехите, добавят финалните щрихи в колекцията. Памук и лен, тези страхотни летни класики, отново са тук този сезон, но в по-леки тонове. Белите и пастелни нюанси пораждат чувство на мир и спокойствие за един наистина непринуден външен вид.
Мъжките ризи са с леки райета на светъл фон и отново с ръчно изработени детайли. Друга класика в мъжката мода – поло ризата, е освежена с модерно изглеждащи двойни яки, придаващи небрежен вид. Панталоните и костюмите могат да се комбинират дръзко с други, по-небрежни облекла, без задължително да правят комплект. Съчетаването на естествени материи (лен и памук) с райета и каре нарушава традициите. Употребата на бледи тонове придава на дрехите от новата колекция модерен, стилен и непринуден облик. Клубната част от тази колекция се базира върху използването на силни тонове (червено, синьо и ментово зелено), съчетани с естествени цветове (бяло и светло синьо). Един от гвоздейте на тази колекция е избеляло, памучно яке, носено с дънки за по-традиционен вид или в комбинация с къси панталони тип “Бермуда” за онези, които обичат екстравагантните съчетания. Използването на графики, гербове и изработени на ръка елементи придава на линията ретро-университетски, клубен вид.

Изискан и автентичен


Тази линия от колекцията пролет/лято 2007 представя типичния за Springfield спортен стил. Благодарение на употребата на състарени, избелели или износени завършеци, комбинирани с копчета, ципове и надписи се постига качествен винтидж вид.
Дръзките цветове гарантират, че ще изпъкнете сред останалите. Нюансите на синьо, оранжево, каки и жълто се преливат майсторски с по-тъмни, контрастни тонове за един изтънчен и завършен имидж.
В тази линия якетата са употребени във вълнуващи нови комбинации, носени с черни дънки или комбат панталони. Този път, скъсването с традицията идва със съчетаването на градски ризи ( с райета и в бяло и черно) с дънкови, къси панталони тип “Бермуда” за супер летен вид.
Последно, но не и по значение, плажното облекло размива очертанията на нощта и деня с линията “нощен сърф”. Графиките и тъмният деним при късите панталони и банските придават смел и дързък вид. Безспорен, горещ летен хит за всички лоши момчета, без значение дали са на сърф или не.

Коментирай