Мода

Пера, кожи и ефирни материи в колекцията на Fendi

Модният бранд не се отказа от животинските кожи в моделите си

07.07.2018г. / 07 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Високо оформени кокове, черни очни линии, визия, напомняща за 70-те години на миналия век... Добре дошли на модното дефиле на Fendi Haute Couture есен/зима 2018/2019. Една забележителна колекция. И как би могла да не бъде такава, след като е творение на Карл Лагерфелд и Силвия Вентурини Фенди.

Силно впечатление направиха моделите, в чиито декорации са използвани животински кожи. Въпреки че редица модни брандове се отказаха да ползват за колекциите си такива материали, Fendi все още не приемат идеята. Дали това няма да разгневи защитниците на правата на животните?

Кожени палта, яки, в различни цветове, сред които лилаво, бежово-розово, са част от предложенията на модната къща за следващите сезони. Линиите на роклите подчертават женствените извивки и са във вариант мини, класически и прави модели или с висока талия и леко трапецовидна линия.

Свързани статии

Имаме напластяване на материите, лек обем, кукленски завършек с кръгла или класическа якичка. Ефирните материи отново ще заемат специално място във визията ни и те ще са с интересни флорални апликации и бродерии.

Харесвате ли волани, рокли на етажи? Тогава изберете тези, които са с тюл, фини материи и декорация от фини пера. Не забравяйте за металик цветовете, а що се отнася до обувките, търсете нестандартните модели. Повече за колекцията на Карл Лагерфелд и Силвия Вентурини Фенди може да видите в галерията ни.

Коментирай