Класическо синьо! Това ще е цветът за 2020-а година на американската компания Pantone, която е известна със своята система за съответствие на цветовете. Всяка година тя вдъхновява дизайнери, архитекти, графични дизайнери, художници, да създадат още повече красота, показвайки кой ще е цветът за предстоящата година.

За 2019 това бе кораловото, което ни зареждаше с много енергия, настроение, а през новата 2020 – ще се потопим в цвета на боровинките, сините дънки и небето привечер. Специалистите от Pantone определят доминиращото „класическо синьо“ като цвят, който е успокояващ, като цвят, който ни напомня, че е време за промяна, ново начало.

Още по темата

Класическото синьо улавя по един необикновен начин светлината и също толкова интересно я отразява. Това го прави подходящ за декориране в дома, като част от гардероба ни, защото създава един великолепен контраст с останалите цветове.

Редица модни дизайнери включиха тези багри в колекциите си. В галерията ни може да видите как да направите класическото синьо част от визията си.