Мода

На какви модни обувки да заложим през настоящия сезон?

Вечната класика си остава основна тенденция, затова през този сезон особено актуални са обувките в черно, кафяво и бяло

21.10.2020г. / 18 42ч.
Аз жената
На какви модни обувки да заложим през настоящия сезон?

Нека да хвърлим поглед върху най-интересните предложения при дамските модни обувки, с които дизайнерите успяха напълно да ни очароват през този сезон.

Актуална палитра – цветни акценти и щампи

Вечната класика си остава основна тенденция, затова през този сезон особено актуални са обувките в черно, кафяво и бяло.

Тези, които са издържани в ярките нюанси на зелено, жълто и розово, също привличат внимание, като една чудесна алтернатива на класиката. Много актуален през 2020 г. е и нюансът горчица, както и особено интересни и стилни са дамските обувки, решени в сини и сиви нюанси, телесен цвят и бордо. Монохромната палитра си остава тенденция, наред с уникалните многоцветни решения.

Още една забележима тенденция от последните сезони са текстилните обувки с флорален принт. Те твърдо отстояват позициите си и през 2020 г. Вариантите са разнообразни и еднакво търсени – от принтове с  малки цветя до значително по-големи, привличащи внимание отдалеч.  

Обикновено подобни ярки акценти се срещат най-често в зоната на пръстите, но при някои от моделите те украсяват платформата или високия ток.

Популярни материали

Класиката на жанра са кожа и велур, които все още са най-търсените текстури за обувки. От тях се изработват красиви и удобни модели. Много е търсена и лакираната кожа, както и обувките, изработени от набук, а също и от кадифе – естествено или изкуствено.

Модните велурени обувки през 2020 са представени в приглушени нюанси и оригинални решения, например като отворен пръст и пета, при плътно затворен връх. Почти всички марки предлагат елегантни обувки в зелени, сини и сиви цветове и конкурират класическите бежови, кафяво-червени и черни нюанси.

Също така, през този сезон решаващият акцент е и върху стилния дизайн, по-специално – имитациите на кожа от влечуги.

Перфорациите и бродериите също са супер актуални, както и катарамите, шнуровете и връзките.

Стилистите съветват обаче да не пренебрегвате и по-семплите модели. При тях вниманието е привлечено само от един декоративен елемент, например метална катарама на каишката или обемна композиция от камъни, която може да бъде позиционирана на различни места.

Коментирай