Мода

Какви дънки ще носим през този сезон?

Тази есен в модния свят ще преобладават дънки с ниска талия

24.08.2021г. / 16 22ч.
Аз жената
Снимка: Modivo

Снимка: Modivo

Възникнали като облекло за войници и работници, днес дънките са едни от най-популярните панталони, обичани от мъже и жени. Няма човек, който да не притежава поне един чифт от тази класика и има защо – те са модерни, те са практични, те са стилни. Въпреки че ги наричаме класика, съществуват толкова много и разнообразни модели дънки, че няколко дни няма да ни стигнат да напишем тази статия ако започнем да ги изброяваме, пък и кой ще иска да чете толкова дълъг материал? Затова в този кратък, но съдържателен текст, сме събрали най-актуалните модели дънки за предстоящия сезон! Нека заедно разгледаме какво си заслужава да носим и какво да пропуснем.

Кои са актуалните модели дънки?

През последните няколко години хит на пазара бяха панталоните с висока талия и крачоли по краката, тип skinny. Тази есен обаче в модния свят настъпват промени и из новите колекции ще преобладават дънки с ниска талия. Съвсем не искаме да ви плашим с това – изобщо не става въпрос за „онези“ дънки с ниска талия от края на 90-те, които разкриваха малко повече от необходимото и бяха изключително непрактични. Под ниска талия, съпоставяйки с актуалното до момента, имаме предвид напълно нормална височина на колана, приблизително на нивото на пъпа. Ще добиете най-ясна представа за модела, ако разгледате актуалните предложения дамски дънки на modivo.gr.

Освен височината на талията, има и още нещо ново при тазгодишните модели дънки, което всъщност може и да наречем позабравено старо. Крачолите по краката продължават да са налични из онлайн и физическите магазини, но ще си делят щандовете с модели с разкроени в долната си част крачоли, тип Чарлстон. Усеща се деликатно завръщане на най-емблематичните елементи в облеклото от хипи годините и няма как да сме по-щастливи. Очакваме с нетърпение да видим как завърналите се стари тенденции ще се имплементират в новия свят. За да сте сигурни, че вие ще го направите по-най-добрия начин, вижте как да съчетавате дънките си с останалите компоненти от облеклото. 

Как да съчетаем дънките си с облеклото?

Дънките често са приемани като универсално облекло, което може да бъде съчетано с абсолютно всичко, но това не е напълно така – за всеки модел си има специфични различия. Ако вталените модели с висока талия например стоят идеално както с cropped top блузи, така и с широки ефирни туники, дънките с нормална талия и свободни крачоли е препоръчително да се носят с тениски и пуловери по тялото, тъй като по-широките дрехи в горната част в съчетание с широчината в долната част, ще създадат твърде много обем във визията и рискуваме да изглеждаме пошло. Най-подходящите горни части от тоалета за новите модерни дънки можете да разгледате на следния линк - https://modivo.bg/c/zheni/obleklo/puloveri .

Аксесоарите също не са за пренебрегване – ако вашите дънки имат по себе си бродерия или страничен кант по дължините, разчупете визията си като поставите на своите обувки връзки в същия цвят като елементите по панталоните. Можете да дадете воля на въображението си и да включите в съчетанието и дамската си чанта или дори бижутата или аксесоарът ви за коса – вариантите са много, важното е да сте отворени за нови неща в модата.

Независимо, че понякога стари тенденции се завръщат отново, дизайнерите днес ги представят през своя поглед и получаваме изцяло нов прочит на трендовете. Днес модата е по-толерантна към експерименти от всякога и трудно можете да сгрешите с изготвянето на визията си – излезте от зоната си на комфорт и създайте новия си стил още днес!

Коментирай
Свободно време