Мода

Колекция Haute Couture на Dior за пролет/лято 2022

Ще носим много бродерии

31.01.2022г. / 16 27ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Началото на всяка година винаги бива отбелязано от колекциите Haute Couture, които едни от най-емблематичните модни дизайнери и модни къщи представят. Седмицата на модата в Париж е само едно от събитията, които ни запознаха с това какво предлага висшата мода за сезон пролет/лято 2022.

Започваме с блестящата колекция на Мария Грация Кюри за Dior. Блестяща, защото в нея има много камъни, бродерии, лъскави материи, както във вечерните, така и в ежедневните модели. Красиви елементи могат да се видят дори в чорапогащниците. Една колекция, която обръща голямо внимание на майсторството на бродерията, на онези забележителни елементи, характерни за висшата мода, които майсторите на това изкуство създават на ръка. Всеки елемент, колкото и малък да е той е плод на дълги часове работа, прецизност, за да се получи нещо разкошно.

Свързани статии

Бродерии и фини кристали ще е първото, което ще добавим в гардероба си. Сиво, черно, екрю, ще са цветовете, в които ще изглеждаме зашеметяващо. Тюлът в роклите и полите придава една приказност.

Асиметрия се наблюдава при деколтетата, роклите с така нареченото римско рамо. Както при полите, така и при роклите и панталоните ще преобладава високата талия. Повече за колекцията на Dior може да видите в галерията ни.

Коментирай