Мода

Valentino представи Haute Couture колекцията си за есен/зима 22/23 в Рим

Едно впечатляващо модно събитие

12.07.2022г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Getty

Снимка: Getty

Преди дни Испанските стълби бяха домакин на едно от най-забележителните летни модни събития в италианската столица. Модна къща Valentino под ръководството на творческия директор на бранда Пиерпаоло Пичоли представи впечатляващата си колекция Висша мода за сезон есен/зима 2022/2023. Испанските стълби в Рим са едно от най-специалните места с много красота и история.

Маникюри, излъчващи романтика и женственост

„Това е дълбоко лична колекция, защото всичко е свързано с историята на Валентино“, сподели Пичоли на пресконференция преди модното шоуто.

Валентино Гаравани основава своя едноименен бранд през далечната 1959 г., заедно със своя партньор Джанкарло Джамети. Първото ателие се намирало на Via Gregoriana - тясна калдъръмена улица, извиваща се надолу от църквата Trinità dei Monti, която е на върха на Испанските стълби. Ето защо изборът на локацията за представянето на Haute Couture не беше случаен.

Сака с пайети в колекцията на Armani Haute Couture за есен/зима 2022/2023

Сред специалните гости на събитието бяха актрисата Ан Хатауей, която разбира се бе облечена във впечатляващ тоалет на Valentino. Модно събитие от такава класа няма как да премине без на първия ред да видим и Ана Уинтор – главният редактор на американския VOGUE. 

Повече за разкошните тоалети с пера, пайети, флорални мотиви и раздвижени линии може да видите в галерията ни. 

Коментирай