Мода

Кои са най-популярните модни тенденции за лято 2022

Ефектните плисирани поли, особено тези с метален отблясък, са тотален хит за сезона

13.08.2022г. / 06 26ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Оказва се, че това лято крие много изненади за привържениците на последните тенденции и то въпреки ковид пандемията, която повлия особено много и на модния свят. От възраждащата се Y2K мода, характерна за 2000-та година, през неоновите цветове, които още преди няколко години се завърнаха на модната сцена и нямат намерение да слизат от нея, до съвсем дръзки, иноваторски и винтидж стилове – това се очертава да бъде новото модерно през лятото на 2022 г. 

Магията на цветовете

Особено голямо внимание напоследък предизвикват неоновите цветове или по-точно ярко розовото в стил Барби и лайм зеленото, което е характерно за Y2K модата. Към тази група може да се прибави и масленожълтото, което прави изключение. В последно време тези цветове превъзхождат неутралните тонове като бялото, сивото и бежовото.

За любителите на минималистичните и изчистени стилове обаче е важно да се спомене, че семплите тонове също държат челните модни класации. Съчетани с правилните бижута, чрез най-обикновено изглеждащите дрехи можете да постигнете бляскава и елегантна визия. Комбинацията на бяло и кремаво, както и на кафяво с бяло са само примерни варианти, с които може да експериментирате, ако не желаете да се набивате на очи с ярките тонове. 

Изрезки навсякъде

Тази година големите модни брандове заложиха много на изрезките, които се превърнаха в абсолютен хит за сезона. Може да се каже, че треската по изрязаните дрехи стартира в началото на 2021 г., но към края на тази пролет добиха още по-голяма популярност.

Дрехите с изрезки несъмнено придават по-ексцентричен вид. Изненадващо се оказват подходящи за почти всякакви поводи и могат да се комбинират с всичко. Налице е голям избор за любителите на тази тенденция – от изрязан ежедневен топ и дънки до официална рокля с изрезки, можете да бъдете сигурни, че ще изглеждате зашеметяващо в разгара на летните дни.

Ресни

Без значение дали става въпрос за тънки или дебели ресни, модните гиганти също усилено наблягат и на този елемент в облеклата. Оказва се, че ресните не само придават екстравагантен вид на дрехите, но и подчертават фигурата, карайки ви да изглеждате ослепително. Заложете на дебелите ресни в неутрални цветове и сандали при избирането на ежедневно облекло.

За да постигнете вечерна бляскава визия обаче е необходимо да изберете високите токчета и максимално тънките и прилепнали ресни в наситени тонове – ярко розово, златисто, зелено, червено. Това е прекрасна алтернатива за моментите, в които искате да съчетаете шикозното с елегантното.

Мини поли

Връщаме се обратно на манията по мини полите, която преди време трескаво бе завладяла модните сцени. Най-голям интерес предизвикват мини полите с висока талия, които идеално могат да се съчетават с всякакви топове или да бъдат използвани като част от изискан костюм. Това може да се постигне с елегантен топ и сако или дори само с подходяща риза например. Така ще бъдете едновременно секси и стилни през лятото.

Плисета

Бляскавите тоалети рядко напускат модните подиуми. Ето защо ефектните плисирани поли, особено тези с метален отблясък, са тотален хит за сезона. Това е друга мания по полите, която също се възроди напоследък. Съчетани правилно, могат да се окажат подходящи както за работа, така и за вечерни събития. Комбинират се особено добре с изчистени топове и ежедневни ризи. 

Ниска талия

Този, характерен за 90-те години, стил определено не е по вкуса на всеки, но се оказва, че той също завладя модния свят това лято. Ако не се боите да покажете повече от себе си, то значи тази тенденция е точно за вас. Все повече се наблюдава комбинацията на дълъг панталон с ниска талия и изрязан топ или бюстие, съчетан със спортно-елегантно сако и котешки токове.

Разбира се, полите и панталоните с ниска талия могат да се съчетаят с блузи и тениски, но основният акцент на този стил е коремната област –  част, от която трябва да бъде на показ. Ето защо е необходимо да имате това предвид при съчетаването на дрехите. Добър избор е да се насочите към изрязаните малко над пъпа топове. Така ще постигнете бляскавия ефект на този възраждащ се стил. 

Сутиени топове 

Друга деликатна тема се оказват сутиените като топове. Не всяка дама желае да заложи на бельото като единствена горна дреха, но ако сте ценител на световната мода, трябва да знаете, че тези сутиени са истински хит това лято.

Най-предпочитаната комбинация на сутиена като топ е с пола с висока талия. Без значение дали става въпрос за класически минижуп или дълга елегантна пола, сутиенът придава бляскава и дръзка визия. Друга добра алтернатива е да се спрете на сутиени с триъгълна форма. Съчетани с дълъг разкроен панталон и дълго сако или жилетка тип „кимоно“ (също особено нашумяваща това лято), можете да бъдете сигурни, че залагате на елегантна визия, с която ще изглеждате неустоимо най-вече през летните вечери. 

Малки пера

За разлика от големите „птичи пера“ малките такива в розови и неутрални тонове се превърнаха в основна тенденция през тази година. Особено добра алтернатива е да ги носите, когато желаете да постигнете нежна и изтънчена визия. От шикозни рокли до обикновени топове с пера трябва да знаете, че е най-добре да се съчетават с токчета. Могат да бъдат подходящи за всякакви събития. 

Шарени през лятото

Свързани статии

Психеделичните щампи, ребрените детайли, райетата и многоцветните принтове не отстъпват пред останалите модни тенденции. Тези шарени стилове, актуални най-вече за миналия век, отново заблестяха на модната сцена. Изборът тук е разнообразен – от хипарски стил до елегантни кокетни визии. Принтовете от 70-те години стават все по-популярни и се открояват с перфектен десен при избора на лятно облекло.

А ако сте решили да заложите на по-градски стил, може да комбинирате щампована риза тип „oversized” с изчистен топ и шарени двойни шорти или изчистен дълъг панталон (за предпочитане в неутрални тонове). Така на пръв поглед обикновената ви визия ще се превърне в естетически шедьовър и несъмнено ще ви накара да блеснете.

Разбира се, можете да експериментирате с всичко, но трябва да бъдете особено внимателни при съчетаването на цветовете. Дори и най-популярната шарка може да ви изиграе лоша шега при комбинирането на дрехите. Затова бъдете смели и опитвайте, докато откриете най-доброто съчетание, ако сте решили да заложите на тази тенденция. 

Автор: стажант Каталина Трендафилова.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време