Мода

7 неща, които елегантните жени никога не биха носили

Забравете за шарените спортни клинове

29.09.2022г. / 14 35ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

В днешни дни е все по-трудно за една жена да запази собствения си стил и усет за красота. Тенденциите ни заливат отвсякъде – понякога сред тях има наистина добри попадения, но има и такива, които, ако следваме сляпо, бихме изглеждали гротескно. И все пак – често по улиците можем да видим именно това – примери за неподходящо съчетани дрехи, за такива, които не са съобразени със спецификите на тялото или пък са прекалено широки и скриващи нашата женственост. Тогава се питаме: „Какво стана?“, „Какво се обърка?“, „Къде изчезнаха стилът и класата в облеклото?“. Е, предлагаме ви един малък списък с неща, които една стилна дама никога не би облякла – такива, които вече са демоде и мястото им може и трябва да остане в историята. Ето ги и тях:

Черни памучни дрехи

Дебелият памук, особено в черен цвят, има способността да избледнява прекалено бързо. Понякога още след първото пране можете да забележите, че вашата блуза е загубила доста от цвета си. Ако към това добавим и факта, че дрехата не е нова, определено вие ще изглеждате всичко друго, но не и жена с класа. Въпреки безбройните предимства на памука, за да изглежда той стилно, ние ще трябва доста да се потрудим. С какво да го заменим? Коприна, коприна и пак коприна. Но не си правете асоциации със спално облекло – напротив – вместо да давате парите си за дрехи, които след няколко изпирания ще трябва да изхвърлите, отделете една идея по-голяма сума пари и си купете нещо, което ще ви накара да се чувствате неотразима всеки път, щом го облечете. Повярвайте – инвестицията си заслужава!

Животински принтове в различни цветове

Не ни разбирайте погрешно – в животинските принтове няма нищо лошо! Но нека те са в оригиналните си цветове. Какво имаме предвид? Леопардова шарка? Ок! Леопардова шарка в оранжево или електриково жълто? Не! Можем да видим редица примери за перфектно съчетание на животински принт с червено, бяло или черно – но както с всичко и тук важи правилото – отровата е в дозата. Бъдете много внимателни и нека тази шарка е само един лек, закачлив и стилен акцент, а не основата на вашето облекло.

Шарени дрехи в неонови цветове

Тук отново важи горното правило – няма нищо лошо в неоновите цветове, но с тях трябва да се внимава много – например – шарена блуза с геометрични мотиви в пет-шест, дори повече цвята. Ако искате да изглеждате стилно в ярки цветове – ограничете ги. Например – цикламено сако с бяла риза и бели дънки. Можете да добавите малък клъч в розово – никой няма да помисли, че ви липсва стил. Напротив – така ще покажете, че не сте скучна, но същевременно знаете къде е границата.

Високи ботуши с отворени пръсти

Много, много трудно ще е да покажете стил и класа, ако сте обути с такива… Те не могат да се носят с чорапогащник, съответно, трябва да ги носите на босо, което ги прави ужасно непрактични и неудобни. Моля ви, не се засягайте, ако някъде из гардероба имате такива. Просто ги заменете с нещо по-класно.

Обувки, които са реплика

Ако нямате възможност да си позволите скъпи дизайнерски обувки, просто си купете обувки! Не е нужно те да са отрупани с емблеми, които, видимо от другите ви дрехи, вие не можете да си позволите. Нека бъдем откровени – няма как обувките, които носите да струват толкова, колкото колата, от която слизате! Забравете за логоманията и потърсете удобен модел на разпродажба – ще откриете, че можете да се сдобиете с прекрасни обувки, при това на цена под сто лева!

Шарени спортни клинове

Свързани статии

Ако сте почитателка на фитнеса, вероятно имате доста екипи за тренировка. Ако искате да изглеждате стилно в залата, избягвайте прекалено шарените крещящи клинове. Те определено няма да ви помогнат да изглеждате като жена с класа. Вместо това, спрете се на модел, който е с по-изчистена линия, в тъмен цвят, от стегната материя – забравете за развлечения памучен клин!

Дрехи, които не са вашия размер

Ако харесвате дадена дреха, но тя вече не ви става – преглътнете егото си и просто не я носете! Няма значение кой размер е дрехата ви, стига тя да ви стои добре и кройката да пасва на даденостите на тялото. Това правило се отнася и за обратния случай – ако даден тоалет е прекалено широк – винаги избирайте вашия номер, а не по-голям – дори когато говорим за овърсайз дрехи.

Коментирай