Мода

Как да преценим кои летни дрехи да оставим и от кои да се освободим?

Незабавно се освободете от дреха, която не сте носили година

14.09.2022г. / 06 50ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Идва време да приберем летните дрехи и да помислим за облеклата през следващия сезон. Но прибирайки ги, трябва да се запитаме: „Наистина ли харесваме тези дрехи?“, „Искаме ли да ги носим или просто сме свикнали с тях?“.

Често се получава така, че обикновено имаме тоалети, които си позволяваме да носим само на почивка. Обичаме ги, снимаме се и ги прибираме обратно. И така до другата година. Но внимавайте – да не се окажете от дамите, които са с един и същ тоалет на всички снимки от почивки! Как да преценим дали е време да се разделим с любимите си аутфити? Ето няколко признака за това:

Дрехите ви са прекалено износени

Ако си мислите, че никой няма да забележи малкото петно върху роклята или протритите дънки между бедрата... помислете отново. Не се привързвайте прекалено много към дадена дреха. В крайна сметка, тя ви е дала това, което се очаква от нея. Когато тя е износена и стара, това си личи, дори ако не е скъсана. Уверете се, че наистина видът на тоалета ви е безупречен – тогава можете да го задържите и той да си служи вярно още дълги години. Ако ли не – освободете се от него.

Дрехите вече не ви стават

Преглътнете достойнството си и признайте пред себе си, че размерът, който сте носили доскоро, вече не ви става. Много по-важно е дрехата да е ушита добре, да ви стои по мярка, да подчертава линията на тялото ви, без значение от нейния размер. Често пъти модните марки имат определена таргет група – например марка, която цели да бъде носена от млади момичета, с определен стил на живот. Съответно – размер М на този лейбъл може да бъде много по-малък от същия размер на спортна марка. Ако имате извивки, винаги залагайте на добре познати дизайнери и големи компании за дрехи, чиито размери ви пасват.

Не сте носили дрехата от година

Преди началото на сезона изваждате летните дрехи, а след края му ги прибирате и установявате, че не сте носили половината от тях. Какво трябва да направите с тези дрехи? Изхвърлете ги незабавно или ги подарете на нуждаещите се. Но бъдете честни със себе си – нали не мислите, че ще ги носите другото лято? Освободете се от ненужните дрехи и направете място на новото и свежото да влезе в живота ви – дори под формата на рокля или пола.

Вече не харесвате определен тоалет

Независимо дали я свързвате с неприятно събитие или пък вече не се чувствате добре в дадена дреха – това са все ясни сигнали, че трябва да се освободите от нея. Не се срамувайте и не мислете за икономическите фактори. Ако имате желание и стил – можете да намерите много по-хубав тоалет в някой магазин за дрехи втора ръка. Дори световни знаменитости са фенове на дрехи секъндхенд. В подобни магазини можете да попаднете на истински модни находки, при това срещу няколко лева.

Аутфитът вече не е във вашия стил

Свързани статии

Сменили сте цвета на косата, напълняла сте или пък сте била бременна съвсем скоро – каквато и да е причината, ако чувствате, че тази дреха вече не е вашата – не се чувствайте задължени да я задържите.

Някой ви е подарил дадена дреха, но вие не я носите

Всички сме виждали с какво желание наш близък или познат ни подарява нещо, но още отваряйки подаръка, усещаме как това ще е една от „онези дрехи“, които никога няма да облечем. Или пък ще облечем 1-2 пъти, когато се виждаме с дадения човек, само за да му покажем, че дрехата ни харесва. Не се самозалъгвайте. Помислете за някой, който с удоволствие би я носил и му я подарете.

Коментирай