Мода

5 идеи за празнични прически, които можете да си направите у дома

Бъдете неотразима в празничните дни

16.12.2022г. / 11 03ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

В старанието си да изглеждаме добре, трябва да съобразим цялостната си визия. Да помислим не само за дрехи и аксесоари, но и за състоянието на кожата и косата ни. „Дяволът е в детайлите“. Ако спазваме тази максима, наистина можем да извлечем най-доброто от естествените ни дадености. И обратно – какво е един безупречен тоалет без стилна и красива прическа? Именно това ще е днешната ни тема.

В следващите редове ви предлагаме няколко идеи за празнични прически, с които ще заблестите. Ето ги и тях:

Небрежна асиметрична плитка

Тази прическа е подходяща за коледно парти или пък за вечер навън с вашите приятелки. Ако сте почитателка на по-небрежния стил и харесвате по-фриволни фризури, тази плитка е за вас.

Вземете цялата си коса и я приберете от едната страна. Разделете я на две. От едната част (горната откъм челото), формирайте 3 нови снопчета коса. Започнете да ги плетете на плитка, прибирайки допълнителните кичури коса, които се формират, докато плетете. Когато стигнете нивото на ухото, обединете плитката с останалата част от косата. Започнете да плетете нова плитка с тези два големи кичура. Завършете като завържете с тънко ластиче. Желателно е да украсите косата с красива шнола, като най-добре е да я поставите там, където горната плитка се слива с останалата част от косата. Ако плитката ви е прекалено стегната, разхлабете я леко. Върху ластичето можете да фиксирате сатенена панделка. Ако имате дълга коса, тази прическа е точно за вас.

Празнични маникюри според зодията

Прибрана коса на нисък кок

Кокът безспорно е една абсолютна класика, когато говорим за официални прически. Това, което ви предлагаме обаче е един малко по-различен поглед към него. След като измиете косата, разделете я на път. За да я фиксирате силно и за да е идеално прибрана без стърчащи косъмчета, използвайте гел с мокър ефект. След това навийте косата на кокче. Фиксирайте с фуркети. Около кока можете да сложите украшение за коса – шнола, гребен с камъни или перли или пък голямо цвете.

Празнични визии с много блясък

Плажни вълни

Ако искате да постигнете ефект на къдрава коса, без да използвате уреди, тази прическа е за вас. За целта – трябва да измиете косата си вечерта преди официалното събитие. Докато тя е още влажна, сплетете я на плитка. За повече обем направете следното: наведете главата си надолу и започнете да плетете плитката от средата на главата. На сутринта пуснете косата си. Ако желаете по-естествена визия, разрешете косата. Фиксирайте с лак за коса, като напръскате на разстояние от около 15 сантиметра. Можете да използвате спрей за обем в корените.

6 трика за неотразима визия тази зима

Рибена кост в предната част на косата

Ако сте от жените, които могат да плетат рибена кост, тази прическа е за вас. За целта – започнете да плетете, но вместо отпред назад, го направете от ляво надясно. За да ви е по-лесно, отделете плътна лента от косата си. Нека тя започва от челото и стига почти до средата на главата. Накрая завършете с малко ластиче, което можете да прикриете с шнола или друго украшение за коса.

Ретро блясък

Тази прическа е подходяща за партита в стил „Великият Гетсби“. За целта – разделете косата си на път, който е на една страна. С ретро преса оформете вълни от двете страни на косата. Напръскайте с лак. Ако желаете, за допълнителна фиксация можете да използвате и фиби.

Как да стилизирате косата си без топлинна обработка

Коментирай