Мода

Стилни визии за зимата на 2023

23.02.2023г. / 15 01ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Фантазията на модните дизайнери процъфтява и по време на студения сезон. И може да се каже, че актуалните тенденции от международните подиуми следват същата посока.

Днес ще си говорим за блузи и обувки – в какви цветове, текстури или форми избираме елементите, които съставляват бъдещите ни любими тоалети.

Овърсайз и едноцветно

През настоящия зимен сезон овърсайзът остава в топтенденциите, така че всички модерни дами не бива да го пропускат в колекцията си от блузи. Тази тенденция се характеризира с богати рамене или ръкави, от преливащи материали, напомнящи за френската буржоазия.

Такава блуза няма как да остане незабелязана и изважда от анонимност офис тоалети или елегантни, вечерни такива.

За разлика от предишни години, когато блузата можеше (и дори бе препоръчително) да контрастира хроматично с целия тоалет, сега дизайнерите решават, че актуалните тенденции включват монохромни визии. С други думи, панталон в цвят охра може да бъде идеалният вариант, стига да е съчетан с блуза в подобен нюанс – но не идентичен!

Съвременен стил

Дори и да кажем „монохромно“, за 2023 нямаме предвид черно-бяло. Класическото изцяло черно или изцяло бяло никога няма да излезе от мода, но за тези, които се интересуват от тенденциите, монохромното вече означава тоалети изцяло в розова фуксия, електриково синьо, каки и всеки друг силен цвят, за който се сетите.

Недейте да съчетавате ексцентричните кройки в горната част на тоалета с неща, които са също толкова шокиращи в долната част. Ефектът означава натоварен и фриволен стил, тоест – това, което може да бъде по-малко желано в модата. Една-единствена стилна дреха е достатъчна в тоалета, за да направи позитивно впечатление.

Боти или ботуши?

Това, което носим на краката си, казва всичко за способността ни да абсорбираме съвременния стил. Тази зима интерпретира обувките по радикален начин: харесваме или чифт фини кожени дамски ботуши, с подчертана подметка, придаваща стил на тоалета, или дамски боти с квадратен нос, структурирана пета, способни да придадат свежест и усещане за модерност на целия комплект дрехи.

Повече от всякога е важен функционалният характер на обувките, които носите. Елегантността, ценните материали – велур, кадифе – са само финият начин, по който дизайнерите подчертават тоалета. Те са неговото естествено продължение и правят безполезни стилистичните сили или излишните детайли, свързани с аксесоарите.

Въпреки че е изключително изкушаващо, не носете прекалено опасно модерните бели боти до глезена. Когато един тренд успява да привлече толкова много внимание, че го откриваме на всяка крачка, най-лесно е да му се противопоставим с нещо оригинално – ботуши с армейски вид, носени с деликатни материи. Нищо лъскаво (тотално остаряло), просто стилова хармония.

Очевидно, отвъд тенденциите, говорим за това, че облеклото ни отразява като идентичност и като моментно състояние. Ние сме това, за което се представяме, а личният стил – за разлика от модните тенденции, остава вечен.

Коментирай
Здраве и красота